Tiszta beszéd

 
 

Tíz-húsz esztendővel ezelőtt nem gondoltuk volna, hogy az MSZP és az SZDSZ kommunikációja, fellépése és stílusa valaha pozitív viszonyítási alap lesz. Mert már akkor is kétszínű volt, demagóg, nemzetellenes, s a globalisták felé hajlongó.

De nem volt annyira agresszív, fröcsögő és arcátlanul őszinte, mint a mai ellenzéké.

Megvolt még benne az a bizonyos képmutatás, „a bűn tisztelgése az erény előtt”, amint arra Francois de La Rochefoucauld, XVII. századi francia író rámutatott. S nem utolsó sorban voltak olyan intellektuális, stílusbeli és alkotmányos határok, melyeket tiszteletben tartottak.

Ma már, különösen a Donald Trump győzelmét sikerrel elcsaló nemzetközi főhatalom hátszelével és a józan ész, a normalitás, az emberiesség elvárásrendszerét mindennap megtipró nemzetközi média támogatottságával nyíltan beszélnek.

Nemcsak trágárságban jeleskednek, nemcsak a magyar helyesírást gyalázzák meg lépten nyomon, de olyan intézkedéseket helyeznek kilátásba győzelmük esetére, melyek az alkotmányossággal, demokráciával köszönőviszonyban sincsenek. Nem zavarja őket, hogy napnál is világosabb: ugyanazt folytatnák, amit a korábbi rendszerben csináltak.  Cenzúráznának, egzisztenciálisan lehetetlenítenének el embereket politikai alapon. S ők mindezt büszkén vállalják.

Gyurcsány földönfutóvá tenné Vidnyászky Attilát, Fekete Győr eltiltaná a foglalkozásuktól a nemzeti oldal újságíróit. S mi az indoklás? Az, hogy szerinte uszítanak. Mondja ezt annak az oldalnak az embere, melynek egyik propagandistája IFA platókra hányná fel a fideszesek holttesteit.

Fleck Zoltán, a Gyurcsány-párthoz közeli egyetemi oktató nyíltan kimondta, hogy „nagy valószínűséggel egy ’22-es ellenzéki győzelem után időlegesen le kell mondanunk a jogállam tiszta érvényesüléséről.” Mi más ez, mint a politikai boszorkányüldözés egyértelmű kilátásba helyezése?

Mintha nem az lett volna a rendszerváltás egyik fő vívmánya, hogy politikai hovatartozás alapján senkit nem érhet joghátrány.

Hírdetés

Ők csak azt adják, ami lényegük.

Olvasva szövegeiket, egy valamit el kell ismerjünk.

Ez tiszta beszéd, ezek az emberek nem árulnak zsákbamacskát.

Ha ezek kormányra jutnak, valóban megszüntetik vélemény- és szólásszabadságot, a jogbiztonságot és a törvény előtti egyenlőséget.

Kárpótlásul lesz viszont LMBTQXYZ-propaganda, migránsözön és megszorítás-cunami.

Kell ez nekünk?

 

Borbély Zsolt Attila

 

A szöveg a Székely Hírmondó számára készült.


Forrás:bzsa.blogspot.com
Tovább a cikkre »