Tiszta Amerika: furcsán viselkedett az öregúr, és a zsebében volt a keze – hét lövéssel ölték meg a rendőrök

Tiszta Amerika: furcsán viselkedett az öregúr, és a zsebében volt a keze – hét lövéssel ölték meg a rendőrök

Demenciában szenvedő 73 éves férfit lőttek le a rendőrök helyi idő szerint szerdán az Egyesült Államokban, mert azt hitték, fegyver van nála, de kiderült: nem pisztoly volt nála, hanem feszület. A műanyag feszületet a halottkém találta meg a férfinál, jóval az után, hogy a rendőrök agyonlőtték.

A rendőrök telefonos bejelentés alapján vonultak ki. Egyelőre csak találgatni lehet, hogy a telefonáló valószínűleg a feszületet nézhette fegyvernek. A 73 éves áldozat több felszólításra sem volt hajlandó megállni és kivenni a kezét a zsebéből, és a rendőrök felé közeledett. Az egyik tiszt úgy gondolta, ezért hét lövést is le kell adnia a férfira.

A helyi rendőrfőnök elmondta: a telefonhívás mellett két tanú is azt vallotta, hogy azt hitték, fegyver van az idős úrnál. A férfi megpróbált bejutni egyik szomszédja lakásába, majd pár órával később egy szemben lakó nő autójába akart beszállni. Szemtanúk szerint furcsán viselkedett, és úgy tartotta a kezét a zsebében, mintha pisztoly lenne nála. A nő hazamenekült, és a barátja hívta fel a rendőröket azzal, hogy az idős férfi fegyverrel hadonászik.

Hírdetés

Az áldozat családja független vizsgálatot követel, és gyilkosságról beszél.

“Nehéz beletörődni, hogy apánk élete ilyen brutálisan, kegyetlenül és hirtelen ért véget” – áll a család közleményében.

A rendőrfőnök együttérzéséről biztosította a családot, s úgy vélte: a lövéseket leadó rendőrnek nagy stressz alatt, nagyon nehéz helyzetben kellett döntenie. Az ügyben érintett összes rendőrt kényszerszabadságra küldték.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »