Tiszacsernyő: a ravatalozóba is betörtek, hogy még egyszer kirabolhassák az elhunytat

Tiszacsernyő: a ravatalozóba is betörtek, hogy még egyszer kirabolhassák az elhunytat

Megrázó esetek történtek a tőketerebesi járásbeli Tiszacsernyőn. Egy tolvajbanda betört a ravatalozóba, hogy kirabolják a december 8-án, 60 évesen elhunyt Eduard holttestét.

Hírdetés

„Két héttel a halála előtt betörtek a lakásába. Most a ravatalozóba is behatoltak, hogy még egyszer kirabolhassák“ – mondta egy helyi lakos. A jelek szerint a tolvajok kivették a holttestet a hűtőből, majd átkutatták a zsebeit.

Lenka Ivanová rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a rendőrség hullagyalázás vádjával indított eljárást. A morbid eset a város polgármesterét is megrázta. „Embertelennek tartom, ha valaki még a halottakat sem tiszteli! Az elsők között voltam, akik a helyszínre értek. Borzalmas látvány volt“ – nyilatkozta Marta Vozáriková polgármester.

Vozáriková megerősítette, hogy Eduardnak nemrég eltűntek a kulcsai – ő azonban még a tolvajok első akciója előtt elhozta házából az értékeit.

A 2001-es népszámlálás adatai szerint több száz cigánnyal "büszkélkedő" Tiszacsernyő lakossága félelemben él azzal a tudattal, hogy bűnözők ólálkodnak szabadon az utcákon. „Egy hónappal ezelőtt egy ismerősömet két testvér rabolt ki. Azon az estén a páros megvert és kirabolt egy másik személyt is“ – mesélte egy helyi lakos.

(Paraméter nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »