Tirana megfricskázta Moszkvát – érkezik a válasz a "provokációra"

Tirana megfricskázta Moszkvát – érkezik a válasz a "provokációra"

Moszkva nagy sajnálattal vette tudomásul, és nem hagyja válasz nélkül azt, hogy a járványügyi szabályok megsértése címén Albánia kiutasított egy orosz diplomatát – közölte pénteken a RIA Novosztyi hírügynökséggel Alekszandr Grusko orosz külügyminiszter-helyettes.

Alexander Grushko to become Russia's new envoy to NATO - Atlantic Council

Hírdetés

Grusko – atlaniccouncil.org

„Ez a barátságtalan lépés nyilvánvalóan az orosz-albán kapcsolatok elrontására irányuló provokáció, és természetesen nem marad válasz nélkül” – mondta Grusko. Felhívta a figyelmet arra, hogy a diplomácia egyik vezérelve a kölcsönösség, amelyet senki sem bírált felül.
   
Az albán külügyminisztérium csütörtökön nemkívánatos személynek nyilvánította Alekszej Krivosejevet, és 72 órát adott neki az ország elhagyására. A tárca szerint tavaly április óta az orosz diplomata rendszeresen megsértette a koronavírus-járvány miatt hozott korlátozó intézkedéseket. Az ügyben a hatóságok megkeresték a nagykövetet, ennek ellenére Krivosejev nem változtatott magatartásán. A tárca nem részletezte, pontosan milyen szabályokat sértett meg, de reményét fejezte ki, hogy az orosz fél megértéssel fogadja az emberek védelme és egészsége érdekében tett lépést.
   
A RIA Novosztyi felhívja a figyelmet arra, hogy az idén ez az első eset, hogy orosz diplomatát utasítanak ki abból az országból, ahol külszolgálatot teljesít. Tavaly Bulgária, Hollandia, Ausztria, Szlovákia és Csehország is tett ilyet, és egyre gyakrabban fordult elő, hogy kémkedéssel vádolták a kiutasított orosz diplomatákat. Moszkva minden esetben tükörintézkedéssel válaszolt erre.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »