Tippeljen, melyik vallás volt a legüldözöttebb 2016-ban?

Tippeljen, melyik vallás volt a legüldözöttebb 2016-ban?

Vajon melyik világvallás hívei közül gyilkoltak meg közel 90 ezret 2016-ban? Fél milliárdan a hitüket sem gyakorolhatják szabadon.

Egy friss tanulmány szerint bizony a kereszténységről van szó.

Massimo Introvigne, az Új Vallások Tanulmányi Központ (Cesnur) igazgatója a Vatikáni Rádiónak adott interjút, melyben kifejtette: szerinte a fenti adatok lesújtó és egyben aggasztó képet rajzolnak ki a kereszténység világban elfoglalt helyéről.

A szervezet által készített felmérés szerint különösen Afrikában vannak veszélyben a hitüket gyakorló keresztények:

a vallási okokból meggyilkolt hívők 70 százalékát a fekete kontinensen ölték meg, törzsi konfliktusokban.

Hírdetés

A Kereszténység Globális Tanulmányközpontjának adataira hivatkozva Introvigne hozzátette:

„A maradék 30 százalék – közel 27 ezer ember – terrortámadásokban, keresztény falvak elpusztítása, vagy állami üldöztetés során vesztette életét.”

Az igazgató azt is kifejtette, hogy a katolikus egyház jelenleg több, az Iszlám Állam által meggyilkolt hívő szentté avatásának lehetőségét vizsgálja. Mint mondta, a terrorszervezet által uralt területeken maradó keresztények hitük melletti kiállásból kockáztatták az életüket és sokan közülük épp emiatt haltak mártírhalált.

Introvigne hozzátette, hogy bár a vallásuk miatt meggyilkolt keresztények száma a 2015-ös 105 ezres adathoz képest csökkent, még így is ők számítanak a legüldözöttebb vallási csoportnak a világban.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »