Tippek, hogy elkerüljük a szemölcs terjedését

Tippek, hogy elkerüljük a szemölcs terjedését

Az alább felsorolt módszerekkel hatékonyan megakadályozhatjuk, hogy a szemölcs továbbterjedjen.

A szemölcsök megjelenése a testen viszonylag gyakori dolog, noha az apró bőrkinövések általában ártalmatlanok. Az esetek többségében a human papillomavirus okozza őket, amely nagyon könnyen terjed egyik emberről a másikra. Ma már több módja van a biztonságos eltávolításuknak, de a legjobb módszer, ha megpróbáljuk megelőzni, hogy kialakuljanak. Ehhez adott néhány hasznos tanácsot a Brightside cikke.

Fontos például, hogy ne használjunk közös törölközőt senkivel, lehetőség szerint még a családtagjainkkal se, mivel a közös törölközőhasználattal jelentősen megnő a szemölcs kialakulásának esélye. Kerüljük a közös körömvágók használatát is.

E mellett ajánlatos figyelmet fordítani bőrünk rendszeres hidratálására. A túl száraz, illetve sérült hámrétegű bőrön apró repedések keletkezhetnek, melyeken keresztül a human papillomavirus könnyebben jut a szervezetbe.

Hírdetés

Aki nem szeretne szemölcsöket, az jobb, ha a körömrágásról is leszokik. Ez ugyanis nem csak a fogzománcot károsíthatja, de a bőrünkre is veszélyt jelenthet. A köröm illetve körömágy bőrének rágása apró sérüléseket ejthet a bőrön, szabad utat biztosítva a vírusok számára a testünkbe.

Ha strandra illetve uszodába megyünk, akkor mindig viseljünk papucsot! A párás, meleg környezet nagyban kedvez a kórokozók szaporodásának, ráadásul a nedvességtől felpuhult bőr védtelenebb a fertőzésekkel szemben.

Ha elvágjuk a kezünket, vagy valamiért sebes lesz, tisztítsuk meg és ragasszuk be, ez is csökkentheti az esélyét annak, hogy szemölcseink legyenek. Ha pedig borotváljuk a lábunkat, vagy valamelyik egyéb testrészünket, akkor legyünk nagyon óvatosak, és semmiképpen ne vágjunk bele az esetleg már meglévő szemölcsünkbe! Ha ugyanis ezután folytatjuk a borotválkozást, az megnövelheti az esélyét annak, hogy testszerte újabb szemölcseink alakuljanak ki.

Emellett érdemes lehet valamilyen más szőrtelenítő módszeren elgondolkozni a borotva használata helyett, mivel ez az eszköz is olyan mikrosérüléseket ejthet a bőrön, amelyen keresztül a kórokozók könnyebben a testünkbe juthatnak.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »