Timmermans vállalná a tévévitát Orbánnal

Frans Timmermans elfogadta az Euronews hírcsatorna meghívását, hogy televíziós politikai vitán vegyen részt Orbán Viktorral – közölte Ujhelyi István szocialista EP-képviselő. A politikus sajtótájékoztatóján felszólította a magyar miniszterelnököt, hogy fogadja el a felkérést.

Az európai szocialisták csúcsjelöltje jövő szombaton, az MSZP meghívására érkezik Budapestre, hogy részt vegyen a párt kongresszusán.

Hírdetés

"Ha a magyar kormányfő komolyan gondolja, hogy vannak érvei, akkor aznap, vagyis május 18-án délelőtt az Euronews szerkesztőségében leülhetnek egymással vitázni" – mondta Ujhelyi.

A politikus szerint Európa egyik legfontosabb kérdése, hogy milyen irányba indul el az EU a következő hetekben. A kontinens előtt két út áll: az egyik azoké az "Európa-ellenes, populista erőké, nacionalistáké és újfasisztáké", akik egy olyan tömörülésbe igyekeznek, aminek "egyik zászlóvivője Orbán Viktor (…) lesz a következő években", a másik pedig a Frans Timmermans és az európai szocialisták által kijelölt szociális Európa víziója – tette hozzá az EP-képviselő.

(HVG)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »