Tiltakoztak a Momentum politikája ellen Komáromban

Tiltakoztak a Momentum Mozgalom politikája ellen Komáromban. A tiltakozók szerint a Momentum vezetői közt olyan is van, aki vidékellenes, a vidéki embereket lejáratja, ezért a szervezet szombati komáromi rendezvényén felirat felmutatásával és szórólapok osztásával tiltakoztak.

„Rühellem a vidékieket (…) nyomorognak a pusztába felhúzott panellakásban. Parasztok” – Mécs János, a Momentum Mozgalom egyik elnökségi tagjának írásából származó idézet szerepelt a demonstrálók által kifeszített feliraton. Később a szerző írásából származó további részleteket osztottak ki szórólapokon.

Hírdetés

Pottyondy Edina, a Momentum szervezésért felelős koordinátora arra kérte a tiltakozókat, hogy ne zavarják meg a tagjaikkal tartott összejövetelt. A felvetésre Radics Gábor, a komáromi önkormányzat sajtóreferense közölte, hogy a Momentumnak tiszteletben kellene tartani a véleménynyilvánítás szabadságát.

A Momentum részéről megjelent 25 tag és szimpatizáns a felvetésnek helyt adott, így a feliratot mintegy fél óráig tartották a tiltakozók. Pottyondy Edina újságírói kérdésre elmondta, az idézett írás éppen annak a kifigurázása, ha valaki nem képes megérteni a vidékieket, „sajnáljuk, ha bárkit is ezzel, szándékunk ellenére megbántottunk” – tette hozzá.

A szervezet láthatóan nem volt felkészülve a tiltakozókra és arra, hogy kérdőre vonják őket az olimpiával kapcsolatos aláírásgyűjtés miatt. A Momentum egyik tagja a tiltakozók felvetésére azt válaszolta; „nem azt mondtuk, hogy ne legyen olimpia, hanem, hogy kezdődjön el egy párbeszéd erről”.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »