Tiltakozik a kötelező sorkatonai szolgálat ellen a SZMISZ

Tiltakozik a kötelező sorkatonai szolgálat ellen a SZMISZ

A Szlovák Védelmi Minisztérium tegnap felvetette a kötelező katonai szolgálat bevezetésének témáját. A SZMISZ- Szlovákiai Magyar Ifjúsági Szövetség ezzel kapcsolatban az alábbi kiáltványt fogalmazta meg.

Nem gyávaságból, de úgy gondoljuk, hogy a katonásdit bízzuk inkább azokra, akik békeidőben is ebből élnek! A háborúzást pedig elutasítjuk és kérjük a szlovák kormányt, hogy legyen tekintettel a saját állampolgáraira és tartsa ehhez magát. Mi hadköteles fiatalok békét akarunk, más terveink vannak, mint emberek öldöklése magasabb nemzetközi és elvi célokért.”

Hírdetés

Amellett, hogy az elejétől kezdve elutasítjuk és elítéljük az orosz agressziót Ukrajna ellen és együtt érzünk a háborúba kényszerített ukrán néppel, a szerencsétlen fiatal barátainkkal, de úgy gondoljuk, ha a háború kimenetelét tekintve igazán segíteni nem tudunk, akkor ne vállaljunk felelőtlen kockázatot politikai gesztusok miatt.

A 19-től 56 éves korig kötelező katonai szolgálat bevezetése értelemszerű következménye lesz, ha Szlovákia fegyverszállításokkal beavatkozik az orosz-ukrán háborúba. Mert nemzetközi jogtól függetlenül, ha ezt az orosz fél annak veszi, akkor az szerint is fog reagálni. Főleg, ha előre szóltak.

Ha a hatalmas NATO elutasítja a katonai beavatkozást és a fegyverszállítást, akkor egy szomszédos védtelen kis ország miért akarja feláldozni magát és polgárait pár pillanat nemzetközi elismerésért!?


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »