Tiltakozás a klímatéboly ellen- Több száz mérföldnyi főutat zártak le a holland gazdák

Tiltakozás a klímatéboly ellen- Több száz mérföldnyi főutat zártak le a holland gazdák

A holland mezőgazdasági termelők traktorokkal több száz mérföldnyi fő utat zártak le, hogy tiltakozva az ellen, amit a politika mond, mely szerint az agráripar az egyik bűnös a feltételezett klímaváltozásban, és őket jelölik meg meg „probléma” egyik okaként.

Legalább 10 000 gazda indult el az autópályákon traktorokkal hétfőn, hogy lassan eljuthassanak Hágába, ami 620 mérföld (998km) és komoly forgalmi dugókat okoztak, és ezzel létrehozták az ország történelmének ingázást nézve legrosszabb reggelét .

Az erőgépek által lezárt utak.

Néhány gazdának sikerült elkerülnie a forgalmat azáltal, hogy az északi-tengeri strandok mentén indult a fővárosba.

Nyilatkozatában a rendőrség közölte, hogy „tiszteletben tartják azt, hogy a gazdák megmozdulását”, és biztosították a tiltakozó blokádot, ugyanakkor sürgette a traktorvezetőket, hogy tartsák be az útvonalakon a forgalmi előírásokat.

Hírdetés

A gazdálkodókkal szemben még nem jelentettek be hivatalos intézkedéseket, de az egyik párt azt javasolta, hogy Hollandiában csökkentsék az éves haszonállat számot 50%-ra. Egy széles intézkedéscsomag pénzügyi támogatási javaslatot tartalmaz azoknak a gazdálkodóknak, akik meg akarják szakítani tevékenységüket vagy környezetbarátabb gyakorlatokat vezetnek be – jelentette az Associated Press.

„A gazdálkodók és a termelők attól tartanak, hogy„ a probléma okaiként állítják be őket, és „megoldást”igényelnek” – mondta Dirk Bruins, az LTO ipari csoport nyilatkozatában.

„Ez az eszement tervezet a családunkról, az emberek jövőjéről, a gyermekeink jövőjéről, az életünkről szól.”- mondta Bart Kemp a hágai gazdálkodók képviselője a juhtenyésztőnek.

A mezőgazdasági termelők tiltakozása azután történt, hogy az EU bíróság megállapította, hogy az ország megsérti az EU kibocsátási szabályait – és a vita rávilágít a dilemmára, amelyekkel a kormányok szembesülnek, akik lelkesen elakarják fogadni a környezetbarát törvényeket és csökkentsék a károsanyag a kibocsátásokat, miközben megpróbálják enyhíteni azokat a negatív hatásokat, melyek ezzel járnak.

Carola Schouten mezőgazdasági miniszter közölte, hogy készen áll arra, hogy meghallgassa a gazdák aggodalmait, és kijelentette, hogy az ország „az egészséges környezetet szem előtt tartva egy erős mezőgazdasági ágazat felé törekszik” .

Magyar Tudat


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »