Tilosban parkolt a cigány strici

Tilosban parkolt a cigány strici

Járműforgalom elől elzárt területen parkolt Audijával Száva Vince – derül ki abból a fotóból, amit a cigány “jogvédő” saját maga osztott meg a Facebookon vasárnap, írja a Magyar Jelen.

A kép leírása alapján Száva Németországból hazatérve szegte meg a KRESZ azon passzusát, miszerint tilos a járműforgalom elől útburkolati jelekkel vagy egyéb módon (pl. az aszfalt vonalazásával) elzárt területre járművel ráhajtani, ott megállni vagy várakozni.

Az ilyen cselekedet a jogszabályok értelmében

  • 10 ezer forint helyszíni bírsággal,
  • feljelentést követően 20 ezer forint pénzbüntetéssel szankcionálható.
  • Mivel Száva Vince helyszíni bírságot valószínűleg nem kapott, ha valaki feljelenti, 20 ezer forint pénzbírságra számíthat.

    Közismert Rákóczi téri strici?

    Nem ez az első eset, hogy a cigány “jogvédő” szembekerült a törvénnyel, a 90-es években több újságcikkben is foglalkoztak a vélt vagy valós bűnözői életmódjával. A Kurír szerint Száva Vince “közismert Rákóczi téri strici” volt, a Népszava pedig arról írt, hogy csalás és más bűncselekmények elkövetésének alapos gyanúja miatt rendőrségi eljárás indult ellene 1994-ben.

    Hírdetés

    A Magyar Jelennek adott videós interjújában Száva mindkét állítást cáfolta, arra hivatkozva, hogy tiszta az erkölcsi bizonyítványa. (Ezzel kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy az erkölcsi bizonyítvány két év után akkor is újra tiszta lesz, ha korábban valakit jogerősen elítéltek, így tehát ez önmagában nem igazolja a büntetlen előéletet.)

    Adósság miatt felszámolt egyesület

    Legutóbb pedig az derült ki, hogy Száva Vince egyesületét, az ÉKE-t a Fővárosi Törvényszék adósság miatt 2021. május 21-én jogerősen felszámolta, azonban a cigány “jogvédő” azóta is annak elnökeként hivatkozik magára, tárgyal többek között a Készenléti Rendőrséggel. (Erről a lap itt írt bővebben.)

    Korábban írtuk:

    Adósság miatt felszámolta Száva Vince egyesületét a Fővárosi Törvényszék

    Itt a teljes interjú a "kétmilliós roma nép" méltó és véletlenül sem egykori strici reprezentásával

    Száva Vince "nem tudta", hogy 32 évvel ezelőtt megírták róla, hogy Rákóczi téri strici volt – most akar feljelentést tenni

    A Rákóczi téri cigány strici is a Kuruc.infóról "lop"

    Száva Vince is a döntés átgondolására kéri Novák Katalint – ne kedvezzen a rasszista, gonosz, neonáci szélsőjobboldalnak!


    Forrás:kuruc.info
    Tovább a cikkre »