Tiborcz tovább terjeszkedik a Svábhegyen: kivágják a fákat, aztán jöhet egy irodaház

Több értékes ingatlan is Tiborcz István körének a kezébe került a Svábhegyen – írta meg a HVG360.

Elkótyavetyélte az állami vagyonkezelő az értékes ingatlanokat

A cikk felidézi, hogy az állami Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. még 2019-ben értékesítette a svábhegyi egészségügyi intézmények épületeit és telkeit csomagban más vidéki és fővárosi ingatlanokkal. Így került a Béla király úton található gyermek-tüdőszanatóriumot magában foglaló épületegyüttes a Central European Ingatlanalaphoz (CEI) tulajdonába. Ennek tulajdonosi jogait az Equilor-csoport kezeli, amely Tiborcz István üzlettársának, Szécsényi Bálintnak az érdekeltsége.

A Svábhegyen található volt gyermekkórház csomagját a Middle-Europe Convergence Ingatlanalapba olvasztották, amit a szintén NER-es Jellinek Dániel cége, az Indotek Group irányít. Ebből a Mártonhegyi úti volt gyermekkórházat és az Eötvös úti létesítményeket átadta a Szécsényi Bálinthoz köthető ingatlanalapnak, majd követhetetlen adásvételi szerződéseken keresztül a Mártonhegyi úti ingatlant hivatalosan is Tiborcz István szerezte meg.

Több köztes tulajdonoson került az állami vagyon a NER-es oligarcha érdekeltségébe

Az Orbán vejének érdekeltségébe tartozó a BDPST Capital Zrt. a bontási munkálatokat végző Montmartinus Ingatlanfejlesztő Kft.-t is felvásárolta.

Hírdetés

A BDPST Group egy „fenntartható, energiahatékony irodaházat” akar építeni a hegyvidéki terület nagyobbik részén.

Várhatóan rengeteg fát kivágnak majd, hogy megtisztítsák a terepet az új épület előtt.

Más környezetvédelmi aggályok is felmerülnek. Ilyen a talajszennyezési ügy, mivel a szünetmentes áramellátáshoz három föld alatti tartályban gázolajat tároltak a vízminőségi szempontból fokozott jelentőségű területen, de 2023 decemberében a tartályok eltávolításakor gázolaj szivároghatott a földbe.

(Címlapkép: Grafika)


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »