Tibeti zászlóval a nyakában szólalt fel Szél Bernadett a parlamentben

Tibeti zászlóval a nyakában szólalt fel Szél Bernadett a parlamentben

A világban zajló okosforradalomról beszélt hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje, aki egy tibeti zászlóval a nyakában szólalt fel. Ezzel egyszerre üzent a Budapesten tárgyaló kínai miniszterelnöknek és a magyar rendőrségnek is, amely erővel akadályozta meg, hogy egy tüntető vasárnap délután felmutassa a Kína által megszállt Tibet zászlaját a Deák Ferenc térten elszáguldó kormányfői konvojnak.

Szél Bernadett szerint az okosforradalom átalakítja a világot, és nem lehet kerítéssel megállítani. A technológiai fejlődés magától értetődően csökkenti a rezsit, nem kell hozzá rezsibiztos sem. Példaként az észt csodát említette: ott 20 év alatt teljesen digitalizálták az oktatást, egészségügyet és közigazgatást, és csak az elektromos aláírással a GDP 2 százalékát spórolták meg. 

Hírdetés

http://mno.hu/

Magyarország kormánya ezzel szemben a jó ötletnek tartotta megadóztatni az internetet, összeszerelő üzemmé alakítja az országot, atomerőművet akar építeni és „félfasiszta ideológiát terjeszt” – mondta az LMP-s politikus, aki szerint az ellenzéki párt az elektromos autók, az okoseszközök és okosvárosok, összességében a zöldfordulat nyerteséve akarja tenni Magyarországot. Szél Bernadett azzal zárta a felszólalását, hogy „Free Tibet!”

A kormány nevében reagáló Dömötör Csaba államtitkár szerint a kabinet olyan Magyarországért dolgozik, amely tud élni a lehetőségekkel, és rengeteg új munkahelyet teremt, amire a baloldal nem volt képes. Emellett Dömötör arról beszélt: az LMP „méltatlan hazugságkampányt folytat” a nemzeti konzultáció ügyében, amikor megkérdőjelezi a visszaküldött ívek számát. „Nem gondolhatták, hogy szó nélkül hagyjuk ezt” – mondta az államtitkár, aki szerint az LMP megpróbálja kisiklatni a konzultációt.

http://mno.hu/


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »