Ti vagytok az Egyház kincsei – Bérmálkozók lelkinapja Szombathelyen

Ti vagytok az Egyház kincsei – Bérmálkozók lelkinapja Szombathelyen

Március 10-én egész napos programmal várta a Szombathelyi Egyházmegye azokat a fiatalokat, akik idén bérmálkoznak.

A szombathelyi plébániák mellett Nemesbődről, Csákánydoroszlóból, Egyházasrádócról, Gencsapátiból, Kőszegről, Sárvárról, Gersekarátról, Felsőszölnökről, Vépről, Celldömölkről is érkeztek fiatalok, mintegy hatszázan a találkozóra.

Több helyszínen zajlottak egyidejűleg a programok. Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök a székesegyházban beszélgetett a fiatalokkal, válaszolt az általuk feltett kérdésekre. A Brenner János Kollégium dísztermében Berkeczi Szabolcs szalézi testvér tanúságtételét hallgathatták meg a diákok, a hittanárképző főiskolán pedig Hernandez Elmer verbita szerzetes pappal és Hurgoi Sándor kőszegi iskolalelkésszel beszélgettek a fiatalok arról, hogy mi is az Egyház, miért fontos, hogy Jézus az életünk része legyen.

A nap során egy rejtvény megoldásában is közreműködhettek a fiatalok. A program szentségimádással és szentmisével zárult.

Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök a martinus.hu-nak elmondta: a fiatalokat napjainkban sok negatív hatás éri – akár a világhálón, akár szűkebb-tágabb környezetükben –, ami gyengíti a lelküket, boldogtalanná teszi őket. Éppen ezért fontos a bérmálás, amely megerősíti őket a Krisztus melletti elköteleződésükben. Krisztus tanítása hiteles és értékálló, és képes boldoggá tenni az embert – mondta a segédpüspök.

Hírdetés

A fiatalok közül Perjési Bálint elmondta: ő is tapasztalja kortársai körében, hogy a hit, a vallás nem mindenkinek vonzó. Motiváló lehet azonban a fiatalok számára például a ministrálás, amely szolgálat révén is közelebb kerülhetnek Istenhez és így tartalmasabb a szentmiséken eltöltött idő, mintha csak a padban ülnének.

„Ti vagytok az Egyház kincsei” – mondta szentbeszédében Fekete Szabolcs Benedek a fiataloknak. Mi azt szeretnénk, hogy boldogok legyetek. Éljetek úgy, alakítsátok a lelki világotokat úgy, hogyha tükörbe néztek, boldog ember tekintsen vissza rátok, mondta a segédpüspök.

Fekete Szabolcs Benedek szentbeszéde ITT meghallgatható.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »