Ti nemzetáruló antimagyarok!

Nektek írtam most. Alig jelent meg a Facebookon a felhívás a Székely Szabadság Napjára, de máris megkezdődött a gyalázkodás. Szégyen!
Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke arra hívta fel egész Erdély magyarságát, mindenekelőtt a székelyeket, de mindnyájunkat akik igaz magyarnak tartjuk magunkat, hogy emlékezzünk meg a Székely Vértanúkról. A Szabadságharc ügyének újraharcolásáért küzdöttek, s ezért 1854. március 10.-én kivégezték őket a marosvásárhelyi Postaréten. A hősök mártíriumát az országút mellett a hajdani Postaréten egy emlékoszlop hirdeti, Jókai Mórt idézve – mint a „törvényes, szabad és független, nemzeti állás” jelképe. Ma is érvényes a küzdelem célja: a magyarság – most már maradék része – a székelység autonómiaigényét kinyilvánítani.
Itt Magyarországon nem lehet elég hangosan kiáltani: Igazságot a magyaroknak! Erdélyben is! A Székely Nemzeti Tanács politikai síkon Székelyföld területi és kulturális autonómiáját tűzte ki békés törekvésének céljaként.
A hazai és romániai huhogóknak elmondjuk, hogy a XXI. századi Európában számos példa van az autonómiára. A spanyol alkotmány már a bevezető címében deklarálja a nemzetet alkotó nemzetiségek és régiók önkormányzathoz (autonómia) való jogát. Az autonóm közösségeket is elismeri. Az állam pedig olajozottan működik. Olaszország etnikailag jóval egységesebb, mégis autonómiát (kulturális és területi) biztosít a dél-tiroli osztrákoknak, a Trentinoban élő ladinoknak, az Aosta-völgyben élő franciáknak, a Trieszt térségében lakó szlovénoknak. És sorolhatjuk tovább, az Egyesült Királyságban Észak Írország, Finnország, de hogy egészen közeli megoldásra utaljunk: a Vajdaság Szerbiában. Ideje volna Romániában is megérteni, hogy a gyűlölködés és diszkriminálás helyett jobb volna békés hatalom megosztással elismerni a magyarok, székelyek létét, s önrendelkezési jogát! Ahogy az a Moldvai Köztársaságban élő népeknek is kijár.
Tehát ezért hívja Székelyföld lakóit Marosvásárhelyre a Székely Nemzeti Tanács március 10-re a felhívásában. A székelyek számára ez a nap nemcsak emlékezés napja, de az összetartozásé is.
Magyarország Alaptörvénye a nemzetiségeket államalkotó tényezőként ismeri el, és a magyarországi románságnak – 35.641 fő – kulturális autonómiája van. Magyarországon ki lehet tenni egy román zászlót is a gyulai gimnáziumra, mivel jogszabály csak az önkényuralmi jelképek használatát tiltja. Romániában 1.237.746 fő magyar él a 2011-es népszámlálási adatok szerint – semmilyen autonómiájuk nincs, örökös a cirkusz a székely zászló, a magyar nyelvhasználat ellen is.
Itt Magyarországon a baloldaliak ismét kampányt folytatnak a magyar ügyeink ellen. Legutóbb az olimpia miatt támadtak a magyarságra, mint a 2004. december 05-ei kettős állampolgárság megadásáért tartott népszavazás előtt (is)! Céljuk az volt és maradt azóta is, hogy magyart a magyar ellen uszítsanak. Nem volt elég nekik a magyarság szétszakítása, nem volt elég Trianon. Most is folyik egy kampány a szoc-libek kezdeményezésére, ismét Magyarország, a magyar kormány ellen.
Az újkori népvándorlás, migráció idején az erőszakkal betörő, fenyegetődző idegeneket fogadjuk be, magyar testvéreinket pedig eltaszítjátok?! Ti nem változtok! Azok maradtatok, akik mindig is voltatok! Nemzetáruló antimagyarok! Ahogy már korábban is mondtam.

Hírdetés

The post Ti nemzetáruló antimagyarok! appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »