The Washington Times: A baloldali elit nem bírja elviselni Orbán Viktor sikerét

The Washington Times: A baloldali elit nem bírja elviselni Orbán Viktor sikerét

A baloldali elit nem bírja elviselni Orbán Viktor sikerét

(Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

A baloldal gyűlöli, hogy van egy sikeres, népszerű konzervatív kormány Közép-Európa szívében. Ez az ország ragaszkodik szuverenitásához és sajátos nemzeti identitásához, miközben az Európai Unió és a NATO tagja. Az elitek ettől borzonganak. Sőt, olaj a tűzre, hogy ez az ország keresztény, családbarát nemzetként azonosítja magát, és több mint 700 ezer menekültet fogadott be a háború sújtotta Ukrajnából – kezdi véleménycikkét a The Washington Times című konzervatív amerikai napilap annak apropóján, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a múlt héten felszólalt Dallasban az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján, a CPAC-en. A cikkíró emlékeztet:

Hírdetés

A The Washington Times felidézte a beszéd legérdekesebb részleteit:

Orbán Viktornak abban is igaza volt – írja a The Washington Times –, hogy a baloldali sajtónak nem fog tetszeni a beszéd, a kormányfőt rasszistának, antiszemitának, Putyin trójai falovának fogják nevezni, hiszen a baloldal mindig igyekszik besározni, elhallgattatni mindazokat, akiktől tartanak.

A cikk szerzője, Christopher J. Farrell – a Judicial Watch konzervatív alapítvány egyik vezéralakja,  – Orbán Viktor idei tusnádfürdői beszédét is megemlíti, mondván, a baloldali sajtó a szövegkörnyezetéből kiragadt részletekkel alátámasztva igyekezett nácinak és autoriternek bemutatni a miniszterelnököt, a kontextus megértéséhez szükséges mondatokat azonban nem közölték le.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »