"Tévedéseken alapul az amerikai külügy közleménye"

Magyarország kormánya meglepetten tapasztalja, hogy az Egyesült Államok külügyminisztériuma ténybeli tévedéseken alapuló sajtóközleményt tett közzé – reagált a Kormányszóvivői Iroda az Amerikai Egyesült Államok Külügyminisztériumának közleményére, melyben kéri a magyar kormányt, ne hozza hátrányos helyzetbe a CEU-t.

Hírdetés

„Magyarország szuverén ország, amely külkapcsolatait a kölcsönös tisztelet, a jó szándék és a megegyezésre törekvés jegyében alakítja. Magyarországon szándekaink szerint csak olyan, nem európai uniós államhoz tartozó egyetemek működhetnek, amelyekről Magyarország államközi szerződést kötött az érintett állammal. Ennek megfelelően Magyarország kormánya készen áll arra, hogy tárgyalásokat folytasson az Egyesült Államok kormányával Soros György Magyarországon működő egyeteméről” – írja a kormány közleményében Kovács Zoltán kormányszóvivő.

A washingtoni minisztérium pénteken közleményében felszólította a magyar kormányt, hogy “kerüljön el minden törvénykezési lépést, amely veszélyeztetné a Közép-európai Egyetem működését és függetlenségét”.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »