Tévedésből indított rakétákkal "lepték meg" a zsidók az olaszokat egy hadgyakorlaton – csak most derült ki a hónapokkal korábbi baklövés

Tévedésből indított rakétákkal "lepték meg" a zsidók az olaszokat egy hadgyakorlaton – csak most derült ki a hónapokkal korábbi baklövés

Hónapokkal ezelőtt az izraeli és az olasz haditengerészet egységei közös gyakorlatot tartottak a dél-olasz partok mentén, amikor a kikötőben tartózkodó egyik izraeli rakétahordozó legénysége tévedésből az ellenséges radarrendszer megzavarását célzó rakétákat indított. A rakéták az egyik olasz hadihajó közelében robbantak, ám azon csak kisebb karcolások keletkeztek. Az olaszok dühbe gurultak, s rövidebb időre leállították a közös hadgyakorlatot – írja a Makor Rison című izraeli hírportál.

Egy izraeli hadihajó véletlenül rakétákat indított egy dél-olaszországi hadikikötőben. A rendkívül súlyos esetre még néhány hónappal ezelőtt, egy olasz-izraeli közös haditengerészeti gyakorlat folyamán került sor, ám a botrányt mostanáig mindkét ország eltitkolta. Az izraeli haditengerészet egyik rakétahordozó hajójáról indított több, az ellenséges radarrendszereket a vízben apró alumíniumforgácsok terítésével megbénító Ámnon típusú rakétát. A hírt jóval az eset megtörténte után közlő izraeli hírportál szerint a baklövés azért is számít súlyos tévedésnek, mert az ilyen rakétákat csak nyílt vízen vetik be. Az izraeli rakéták robbanása csak kisebb karcolásokat okozott a kikötőben tartózkodó egyik olasz repülőgép-hordozón.

Hírdetés

Az izraeli hadsereg szóvivője a sajtóhírre reagálva közölte: az Ámnon rakéták véletlen indítása néhány katona, köztük a hadihajó parancsnokának és egyik tisztjének egy sor súlyos emberi tévedéseinek a következménye. A rakétákat indító katonát a hadbíróság börtönbüntetésre ítélte, míg a hadihajó parancsnokát és több parancsnokot megfenyítették. Az izraeli rakéták indítása földühítette az olaszokat, s a közös hadgyakorlat egyes elemeit később nem az előzetes terveknek megfelelően hajtották végre.

A Makor Rison úgy tudja, hogy a nem várt incidens miatt az olaszok dühbe gurultak, s a közös hadgyakorlat rövid időre meg is szakadt. Ám az olasz-izraeli békéltető tiszti találkozó után folytatódott a közös tengeri hadgyakorlat, s azt az izraeli hadsereg szóvivője utólag igen sikeresnek nevezte.

El-Kudszi – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »