Tévedésből egy eritreai vendégmunkást lőttek le a zsidók

Egy feltehetően palesztin támadó késsel és lőfegyverrel merényletet követett el a Jeruzsálemtől délre fekvő Beér-Sevában, a központi buszpályaudvaron vasárnap este, az egyik merénylő és egy áldozat meghalt – jelentette az izraeli média.

Az első értesülések még két merénylőről szóltak, későbbi információk szerint azonban egyedül volt a támadó.

Hírdetés

A tízes tévécsatorna híradása szerint legkevesebb öt izraeli sebesült meg, egyikük nem sokkal később belehalt sérüléseibe. Ketten súlyosan, ketten pedig könnyebben sérültek meg. Az események forgatagában először két merénylőt feltételeztek, az első híradások szerint mindkettejükre rálőttek, egyikük meghalt, a másikukat elfogták.

A televíziónak a rendőrség nyomozást vezető helyi képviselője nem sokkal később elmondta, hogy tévedésből egy eritreai vendégmunkást is terroristának néztek és megsebesítettek a biztonsági szolgálatok.

Az első híradásokkal ellentétben a merénylő egyedül jutott be, revolverrel és késsel felfegyverkezve a pályaudvar épületébe, ahol egy katonát lelőtt és elvette annak M-16-os típusú fegyverét, majd azzal lövöldözött tovább, nyolc embert megsebesítve. Ezután megpróbált kimenekülni, de az épületet addigra körülvevő biztonságiak lelőtték. A sebesülteket a helyi kórházba szállították. A rendőrök lezárták a környéket és esetleges további merénylők után kutatva átfésülik.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »