„Tetszem, vagy mi a g**i?” – Pornó igen, Hír TV nem

„Tetszem, vagy mi a g**i?” – Pornó igen, Hír TV nem

Szamárpadban a magyar oktatásügy, ügyészségi vizsgálat egy fideszes képviselő körül, balesettel tetéződtek Tarlós István metrógondjai és hetvenezer háztartásból száműzné a Hír TV-t a PR Telecom nevű kábelszolgáltató. Heti hírösszefoglaló.

Mélyponton van a magyar oktatás színvonala – ezt mutatja a 15 éves diákokon végzett legfrissebb PISA-teszt. A szakállamtitkár nem lát okot borúlátásra, a pedagógusok szakszervezete viszont a kormányzati oktatáspolitika bukásának tartja a nemzetközi felmérést. A Hír TV-nek nyilatkozó szakértő ugyanakkor azt mondja: az Orbán- és a Gyurcsány-kormányok közös felelőssége a közoktatás jelenlegi állapota. A PDSZ új tantervet követel. A kormánypárt a korábbi MSZP–SZDSZ kormányok felelősségét firtatja. Az ellenzéki pártok szerint pedig csődöt mondott a kormányzati kísérletezés, az oktatásért is felelős miniszternek ezért le kell mondania.

Nem a kormány áll a katedrán – így reagált a minden korábbinál rosszabb PISA-teszt eredményére a kancelláriaminiszter. Lázár János szerint sokkal inkább tartalmi és módszertani problémákról lehet szó, ezért a kormány egy bizottságot hoz létre – a megoldás kidolgozásába a Magyar Tudományos Akadémiát is bevonják.

Sokasodó gondok a fővárosi metróvonalakon

Már nem csak a hármas metró okoz fejfájást Tarlós Istvánnak. A kettes vonalon egymásba csúszott két szerelvény, tízen sérültek meg. A baleset a 2-es metró vonalán, a Pillangó utcai megállónál történt a reggeli csúcs idején. A BKV vezérigazgató nem zárta ki az emberi hiba lehetőségét, az érdekképviselet szerint viszont inkább technikai hiba történhetett. A Fővárosi Közgyűlés a szocialisták által indítványozott vizsgálóbizottság felállítását nem támogatta. A főváros ellenzéki képviselői közben továbbra is a a 3-as metró felújítását sürgetik. Tarlós István – pénteken – újra elmondta, hogy addig nem tudják elkezdeni a metró korszerűsítését, amíg nem kapnak elfogadható ajánlatot.

Andy Vajna csatornáit és pornót sugároznának a Hír TV helyett

Ugyanaz a vagyonkezelője volt Máltán annak a cégnek, amelynek luxusjachtján nyaralt Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester, és annak az offshore hátterű kábelszolgáltatónak, amely jövőre törölné kínálatából a Hír Televíziót. A szigethalmi székhelyű PR Telecom vis majorra hivatkozva mondta fel a 2017 végéig szóló szerződését a Hír TV-vel, amiről csak az utolsó pillanatban értesítette előfizetőit. A több mint 170 településen szolgáltató PR Telecom egyébként a Hír TV, illetve 6 másik megszűnő tematikus csatorna helyett inkább fél tucat, Andy Vajna érdekeltségébe tartozó tévéadót és két pornócsatornát kínál a nézőinek január elsejétől. A kábelszolgáltató cég egyébként több milliárdos vissza nem térítendő támogatást kapott az államtól a nyár végén.

A Hír TV ügyfélszolgálatára folyamatosan érkeznek a nézői észrevételek. Sokan nehezményezik, hogy a PR Telekom kiveszi csomagjából a csatornát. Az érintett területeken található alternatív műsorszolgáltatói lehetőségek listája megtalálható a Hír Televízió honlapján.

Meggyőzték Lázárt, engedett a posta

Végül mégsem a köztisztviselők viszik majd ki a kormány karácsonyi ajándékát a nyugdíjasoknak. A 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt várhatóan a postások juttatják el az időseknek. Ezt a megoldást korábban drágállotta a kancelláriaminiszter, most olcsóbb ajánlatot kér az állami cégtől. Azonban az állami cég a korábbinál 80 forinttal olcsóbban, tehát személyenként 400 forintért kézbesíti a nyugdíjasoknak az Erzsébet-utalványokat.

Mégis nyomoznak a fideszes képviselő ügyében

Hírdetés

Nem tud róla, ezért valószínűleg nincs is – így reagált a fideszes Simonka György arra a hírre, hogy mégis nyomozás indult az ügyében. Az országgyűlési képviselők ügyeiben eljáró Központi Nyomozó Főügyészség folytatja az eljárást költségvetési csalás gyanújával. Az eddig titokban tartott büntetőeljárásról egy ellenzéki politikus szerzett tudomást. A sajtó már szeptemberben arról cikkezett, hogy Simonkáéknál nyáron házkutatást tartottak, a fideszes képviselő azonban tagadta a hírt. Most is lejáratást emleget és perrel fenyegetőzik. Lázár János kancelláriaminiszter csütörtöki sajtótájékoztatóján ugyanazokkal a szavakkal védte meg Simonkát, mint korábban a korrupcióval meggyanúsított Mengyi Rolandot és a hazugságon kapott Rogán Antalt.

Újabb hotel kerülhet Tiborcz érdekeltségébe

Könyvelési trükkel juthatott kedvezményes eximbankos hitelhez a miniszterelnök vejéhez, Tiborcz Istvánhoz köthető üzleti kör. A Heti Válasz és a HVG írásai szerint nemcsak egy belvárosi ingatlanegyüttes az övék, jutányosan szerezhettek meg egy félkész visegrádi hotelt is. Az Eximbank egyébként idén 45 milliárdot kap az államkasszából. Az állami bankot felügyelő külgazdasági tárca szerint a tőkeemelésre a hitelállomány dinamikus növekedése miatt van szükség.

Nincs már kémelhárító az államtitkári karban

Tasnádi László megbízatása a szombati nappal szűnt meg, az erről szóló határozat a Magyar Közlönyben jelent meg. A rendőrtábornok 2014 óta volt rendészeti államtitkár, kinevezése a Fidesz antikommunista politikusaiban is megütközést keltett. Tasnádi László a rendszer-változás előtt a kádári diktatúra állambiztonságát szolgálta kémelhárító tisztként. Nagy Imre 1989-es újratemetésén ő irányította a tömegbe vegyült ügynököket. Tasnádi Pintér Sándor bizalmasa volt.

„Az első kerületi lakásosztás a lakosság csicskáztatása”

A piaci ár töredékéért bérelhet önkormányzati lakást a budai Várban több olyan személy is, aki valamilyen módon kötődik a városrész fideszes vezetéséhez. Az Index szerint a szerencsések mindössze havi néhány tízezer forintért jutottak lakáshoz a főváros egyik legdrágább környékén. Az egyik érintett önkormányzati képviselő viszont állítása szerint nem is kötött jó üzletet, mert egy romos lakást kellett felújítania. Két feljelentést is tettek az ügyben. A Jobbik törvénymódosítással előzné meg az önkormányzati vagyon elkótyavetyélését.

Tállai repülhet – a Hír TV-s interjú lehetett az utolsó csepp a pohárban

Januárban meneszthetik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) éléről Tállai Andrást – tudta meg a Magyar Nemzet. Hírek szerint hetek óta nyílt titokként beszélnek a szervezeten belül a politikus eltávolításáról. A politikus adóügyi államtitkárként lett a NAV vezetője. Közvetlen politikai felettesével, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel megsokasodtak a szakmai vitái az elmúlt hónapokban. Az utolsó csepp a pohárban Tállai múlt vasárnapi Hír TV-s interjúja lehetett, az államtitkár nem tudta megmondani, hogy a nyugdíjasok 10 ezer forintos karácsonyi vásárlási utalványa miért kerül 15 ezer forintba az államnak.

Leköszönt Baráth Etele

Nem folytatja munkáját a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnökeként Baráth Etele. 21 éves elnöksége alatt a magyar kajak-kenusok 17 arany-, 7 ezüst és 5 bronzérmet szereztek az olimpiákon. sportvezető ezután a közgyűlés elnökeként vesz részt a szövetség munkájában.

Robbantások Isztambulban, sokan meghaltak

Két autóba rejtett bomba robbant a Besiktas labdarúgó-stadionja mellett Isztambulban a szombat délutáni meccs után. A robbantásnak vasárnap délutánig legalább harmincnyolc halálos áldozata volt, 136-an sebesültek meg. A bombák Isztambulban, a stadion mellett léptek működésbe. A hatóságok tíz embert vettek őrizetbe.

Betartotta ígéretét Renzi

Az olasz miniszterelnök benyújtotta lemondását, miután az olasz szenátus felsőháza elfogadta a jövő évi költségvetést. Matteo Renzi ügyvezető miniszterelnök marad, amíg meg nem alakul az új olasz kabinet. Az államfő a külügyminisztert kérte fel az új kormány megalakítására.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »