Tesztelik az új útvonalat az embercsempész bandák: a magyar-román gúnyhatárszakaszon indulhat az ár

Elérte Szerbiát az újabb nagy bevándorlóáradat előőrse. Több száz buszt készülnek bevetni a szerbek, hogy a lehető leggyorsabban a horvát határhoz tudják vinni az érkezőket. Egyes számítások szerint akár 50 ezren is úton lehetnek. A görög kompok legénysége sztrájkolt a múlt héten, ezért fékeződött az áradat, most viszont már újra járnak a hajók, így több tízezren szinte egyszerre indultak meg Németország felé. A magyar hatóságok már a jelenlegi magyar-román határszakaszra is figyelnek.

Fennáll a veszély, hogy egy újabb gúnyhatárszakaszon keresztül indulnak el Magyarországra a migránsok, ezért most a magyar-„román” határszakaszra figyelnek a magyar hatóságok. A múlt héten volt olyan nap, amikor négy határsértőt fogtak el a rendőrök, és ők mindannyian Románia felől jöttek. Az új útvonalat már az embercsempész bandák tesztelhetik – mondta a Híradónak nyilatkozó szakértő. A bandák most új útvonalat keresnek, hogy váltani tudjanak, ha Szlovénia lezárja a határát. A szakértő azt is mondta: egyelőre az sem tántorítja el az embercsempészeket, hogy Magyarország kész a román határra is megépíteni a kerítést.

Jön az újabb hullám

Hírdetés

Most, hogy újra járnak a görög hajók, több tízezren indultak meg, szinte egyszerre. Az útvonal: Görögország, Macedónia, Szerbia, Horvátország és onnan Németország. A rácok több száz buszt rendeltek Dél-Szerbiába, hogy azonnal továbbvigyék a tömeget a horvát határra. A jelenlegi szerb-horvát határon tegnap estig 5000 bevándorló ment át Horvátországba. A helyszínre ment a szerb szociális miniszter is, aki azt mondta: bármennyien is vannak, Szerbia gondoskodik róluk. (Hát hogyne. Két kézzel kapkodnak a tőlünk kitoloncoltak után is – a szerk.)

Pénzeső Afrikának

Jelentős uniós segélyt kaphatnak az afrikai országok az illegális bevándorlók visszafogadásáért – ismertette a készülő brüsszeli tervezetet a Sunday Telegraph. A brit lap úgy tudja: ez lenne a tagállamok radikális stratégiája a migrációs válság rendezésére. Eszerint összesen 2 milliárd dollárt, azaz 460 milliárd forintot juttatnának Etiópiának, Szudánnak, Ugandának és Kenyának. Egy különleges pénzalapból finanszíroznák a migránsok hazautaztatását, valamint megélhetésüket anyaországukban. Mindemellett vízumkönnyítéseket is ajánlana az unió.

(Híradó nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »