Testvéri közösségben dicsőítették az Urat az ipolysági és perőcsényi reformátusok

Testvéri közösségben dicsőítették az Urat az ipolysági és perőcsényi reformátusok

A hit mélyítése és az összetartozás erősítése jegyében tartották meg a testvérgyülekezeti találkozót a Börzsöny tövében megbúvó Perőcsényben. Az október 20-ai ünnepi alkalmon az ipolysági református gyülekezeti testvéreket fogadták a házigazdák. Mára már jelentős hagyománya van a két református gyülekezet közös alkalmainak.

Az igehirdetés előtt Izsmán Jónás, az ipolysági református gyülekezet lelkipásztora kifejtette:

„évente összejövünk, beszélgetünk, közösen dicsérjük az Urat hálatelt szívvel.”

Vendég igehirdetőként az ipolysági lelkész tartotta az igehirdetést a mintegy százhetven éves templom falai között. Prédikációjában Isten végtelen szeretetéről szólt.

Zsolnai Gergő (Fotó: Pásztor Péter/Felvidék.ma)

Mint fogalmazott: a testvérek közösségében együtt dicsőítjük az Urat, aki megváltott minket.

„Megtapasztalhattuk életünk egyes szakaszaiban, hogy mennyire szeret minket az Úr. Bármilyen mélyen is vagyunk, Ő felkarol, felemel és szeretetével vesz minket körül” – hangsúlyozta az igehirdetésében Izsmán Jónás.

Hírdetés

Izsmán Jónás és Zsolnai Gergő

A gyülekezeti alkalommal kapcsolatban kifejtette, örömteli minden ilyen alkalom, ahol megismerhetjük és megtapasztalhatjuk a gyülekezet hitét.

Zsolnai Gergő perőcsényi lelkész rövid köszöntőjében arról szól, mennyire áldásos az ilyen közösségi lét. A testvéri közösségben ilyenkor van idő beszélgetni, ismerkedni, közösen elmélkedni- Mindez a mai világunkban igen nagy érték.

Testvéri közösség az imaház nagytermében

Az istentiszteletet követően a perőcsényi református gyülekezet imaházában folytatódott a meghitt alkalom. A szeretetvendégség után Koczó József helytörténész vetített képes előadásában vázolta fel a több száz éves helyi református gyülekezet életét, legfőbb állomásait, ismertette a templom történetét is.

A perőcsényi és az ipolysági református gyülekezet kapcsolata már hosszú múltra tekint vissza.  Éves szinten szerveznek testvérgyülekezeti találkozókat, melyeknek felváltva az ipolysági parókia udvara és a perőcsényi imaház ad otthont. Amíg az ipolysági közös alkalmakra a nyári időszakban, addig a perőcsényire az őszi hónapokban kerül sor. A 2023-as közös alkalomról ITT olvashatnak.

Koczó József, helytörténész

Pásztor Péter/Felvidék.ma


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »