Tervezett útfelújítások Nagyszombat megyében

Tervezett útfelújítások Nagyszombat megyében

Nagyszombat megyében az útkarbantartó vállalat az elkövetkező hetekre az alább felsorolt útfelújításokat tervezi.

Szelincs községben a III/1287-es út felújítására kerül sor a település teljes hosszában 1,4 kilométeres szakaszon, ahol az egész felületen eltávolították az eredeti útburkolatot, melyet új aszfaltréteggel pótolnak. Az útfelújítás részleges útlezárás mellett történik, tehát egy sáv járható lesz.

A szelincsi útszakasz felújítására a megye 626 ezer eurót fordít és a munkálatok december elejéig tartanak majd.

Hírdetés

A megye hozzálát az II/573-as út felújításához is a gyűjtőudvari útkereszteződéstől a Sopornya felé vezető szakaszon. A felújítási munkálatok kapcsolódnak a község területét követő útszakasz 2023-ban történt korszerűsítéséhez, beleértve a Jarčie-patak feletti hidat is. Az útfelújítás idejére a felújítandó útszakaszt részben lezárják, egy sáv járható lesz. A beruházás értéke eléri a 366 ezer eurót, a munkálatok az elkövetkező napokban kezdődnek és december elejéig tartanak.

Gelle ógellei szakaszán a III/1387-es úton 1,2 kilométeres szakasz felújítása valósul meg. Ezeknek a munkálatoknak a során is részleges útlezárást alkalmaznak, egy sávot mindig járhatóvá tesznek, s a forgalmat ideiglenes jelzőtábla irányítja. A megye 287 ezer eurót fordít a gellei útszakasz felújítására, a munkálatokkal november elejére készülnek el. Az útfelújítások idejére a gépjárművezetők türelmét és körültekintését kérik.

(NZS/Felvidék.ma


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »