Terry Black nagyon nem fog örülni ennek a cikknek

Terry Black nagyon nem fog örülni ennek a cikknek

Christoph Schönborn, bécsi érsek után a katolikus egyház újabb vezető személyisége hagyott föl az évtizedes hallgatás és bólogatás doktrínájával. Antonio Cañizares, Valencia érseke is csatlakozott az európai papság azon részéhez, akik már nem hagyják szó nélkül az elmúlt fél évszázad szellemi pusztítását.

Aki évek óta arra vár, hogy az egyházi vezetők, ha kell a Vatikánnal szemben is, végre összeszedjék magukat és nekimenjenek a valódi európai értékeket mérgező, a hagyományokat ellehetetlenítő balliberális dogmáknak, és elkezdjenek újra érvényt szerezni a normalitásnak, annak 2017 remekül indul.

A bécsi érsek, egyházi vezetőtől szokatlan nyilatkozatai mellé a spanyolországi Valencia érsekes is fölzárkózott. Antonio Cañizares az Archivalencián megjelentetett nyilatkozatában „a józan ész tagadásának” minősítette a gender-elméletet és a manapság oly népszerű transzneműséget.

A spanyol egyházi vezető azután szállt bele a tengeren túlon már valóságos népi agybajjá terebélyesedett nemiidentitás-cirkuszba, hogy Valencia önkormányzata a transzneműséget propagáló törvényeket fogadott el.

Cañizares a nyilvánvalóval próbálja jobb belátásra bírni a városvezetést:

Hírdetés

„Küzdenünk kell az emberi méltóságért és mindenféle megkülönböztetés ellen, de a férfi és nő közötti biológiai különbségek tagadása nem megoldás.”

Az érsek kétségbe vonta, hogy az agyahagyott geneder-ideológia jegyében hozott törvények tényleg a közösség üdvét szolgálják.

„Az emberi lények és a család védelmében cselekszem”

– indokolta reakcióját Cañizares, majd hozzátette: szerinte a transzvesztiták „félreazonosítása” ellen hozott törvények a vallásszabadságot is súlyosan sértik, de szerinte nem csak lelki kérdésről van szó, hanem „magáról az emberi értelemről”.

Antonio Cañizares már tavaly is figyelmeztetett a gender-elmebaj veszélyeire, a torz nemi identitásokon alapuló gondolatrendszert pedig „a történelem legalattomosabb és pusztítóbb ideológiájának” nevezte.

Egy, nemi elhajlásokat védelmező spanyol LGBT-lobbicsoport gyűlöletbeszéd miatt már 2016-ban pert indított az érsek ellen, „homofóbia és szexizmus miatt”, ám a spanyol bíróság pár napon belül elutasította a keresetet.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »