Terrortámadás-túlélő röntgenfelvételéből szeretett volna meggazdagodni egy mohó orvos

Sokkolta a Bataclan párizsi koncerttermet 2015-ben érő terrortámadás egyik túlélőjét, hogy a sérüléséről készült röntgenfelvételt sebésze nem helyettesíthető tokenként (NFT) próbálta meg értékesíteni online.

A Georges Pompidou Kórház ortopéd sebészéről kiderült, hogy digitális művészeti alkotásként kínálta eladásra a nő alkarjának képét, amelyen egy Kalasnyikov-fegyver golyója is látható a csont közelében. Pácienséről közölte, hogy fiatal nő, aki barátját elveszítette az Iszlám Állam által elkövetett vérontás során.

Emmanuel Masmejean ellen jogi és fegyelmi eljárás indul – írja a The Guardian.

"Ez az orvos nem elég, hogy megsértette a páciensével szembeni titoktartási kötelezettségét, jó ötletnek tartotta még azt is, hogy leírja a fiatal nő privát életének részleteit, ezzel tökéletesen azonosíthatóvá téve őt" – mondta Elodie Abraham, a nő ügyvédje.

Hírdetés

Masmejean vasárnap felhívta a sértettet, "hogy tisztázza magát a megbánás vagy szimpátia legkisebb jele nélkül" – fogalmazott az ügyvéd.

A felvételt 2776 dollárért (886 ezer forint) kínálta az orvos eladásra az OpenSea weboldalon – közölte a Mediapart nevű weboldal.

Az NFT olyan technológia, amely lehetővé teszi digitális állományok egyedivé tételét, adásvételét és birtoklását. Minden NFT-nek van saját blokkláncalapú digitális "pecsétje", amely eredetiségét és tulajdonosát igazolja.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »