Terrortámadás történhetett a Dakar-ralin

Terrortámadás történhetett a Dakar-ralin

Robbantás, gyaníthatóan terrorista támadás történt a Dakar-rali előtt. Az egyik francia versenyző kocsija alá bombát rejtettek egy hotel előtt, a francia titkosszolgálat nyomozást indított. Az eset még december 30-án történt, de csak kedden késő este, hozták nyilvánosságra.

Súlyosan megsérült egy sofőr, miután a Dakar-rali rajtja előtt robbanás történt a szaúd-arábiai Dzsiddában. A francia terrorellenes ügyészség vizsgálja az esetet – közölte az Autosport-ra hivatkozva a Hirado.

A robbanás december 30-án történt, a francia versenyző, Philippe Boutron, a Sodicars Racing csapat versenyzője súlyos sérüléseket szenvedett.

A robbanást a francia erők mellett a szaúd-arábiai rendőrség is vizsgálja. A versenyző súlyos lábsérüléseket szenvedett, sürgősségi beavatkozást hajtottak végre, majd a párizsi Percy katonai kórházba szállították.

Hírdetés

„Philippe ült a volánnál, az autó aljában, a pedál alatt elhelyezett bomba a szállodától 500 méterre robbant fel. Hatan ültünk az autóban, a robbanás pillanatában sokkot kaptunk, képtelenek voltunk megmozdulni. Azután az autó égni kezdett, Philippe pedig megkért, hogy segítsek neki kiszállni az ülésből, mert nem érzi a lábait” – mondta Mayeul Barbet a Boutron másodpilótája.

A francia terrorellenes ügyészség kedden este kiadott egy közleményt, amely szerint terrorizmussal összefüggő gyilkossági kísérlet ügyében indítottak nyomozást.

A sportesemény szervezője kiadott egy sajtóközleményt, amely biztonsági figyelmeztetést tartalmaz a tábor mintegy 3500 lakója számára.

A szervezők hangsúlyozták, hogy jelentősen megerősítik a biztonságot, azonban mindenkit éberségre figyelmeztettek.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »