Terrortámadás Londonban

Kettős támadás rázta meg szerda délután London központját: egy késsel felszerelkezett ember rátámadt egy parlament előtt álló rendőrre. A támadót lelőtték. Közben a Westminster-hídnál egy autós belehajtott a tömegbe, sokan megsérültek, két mentő már megérkezett a hídhoz a sérültekhez.

Az egyik szemtanú elmondásai szerint a támadó egy negyvenes éveiben járó, "ázsiai gyökerekkel rendelkező" férfi volt.

“Épp a Big Bent fényképeztük, mikor megláttuk, hogy emberek rohannak felénk. És akkor megjelent a negyves, ázsiai férfi, kezében egy húsz centis késsel. Majd lövéseket hallottunk, és amikor áttértünk az út túloldalára, egy földön fekvő férfit láttunk, körülötte vér volt” – mesélte a nő.

“Átrohant a kapukon, a parlament felé tartott, a rendőrök pedig utána szaladtak” – folytatta.

Hírdetés

A támadás alatt Theresa May miniszterelnök is a parlament épületénél tartózkodott, de a vezetőt nyolc civil ruhás rendőr már kikísérte az épületből és beültette egy megérkező kormányzati járműbe. A Sky News úgy tudja, hogy Theresa May már elhagyta a parlament környékét.

Időközben egy légi mentő is leszállt az Országház-téren, a mentősök két sérültet láttak el a helyszínen. A parlament épületében levők két lövést hallottak, egy szemtanú beszámolója szerint egy rendőr megragadott egy férfit, aki az épületbe próbált bejutni és hátralökte az ismeretlen férfit.

A tágabb környéket a rendőrség hermetikusan lezárta – a képviselőket kiterelték az épületből.

(Híradó)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »