Terroristák támadása Röszkén

Terroristák támadása Röszkén

Nem migránsok özönlöttek, hanem terroristák támadtak: jól megszervezetten Röszkén – állítja a magyar hírszerzés egykori művelei igazgatója.

A BV Holding Kft. munkatársai kerítést építenek a drótakadály helyett 2020. január 28-án a röszkei közúti határátkelőhely mellett, a szerb-magyar határ azon szakaszán, ahol erre korábban egy távközlési kábel miatt nem volt lehetőség. Ezen a napon hajnalban az átkelőnél több mint hatvan határsértő próbált áttörni Szerbia felől, de a rendőrök megakadályozták őket. MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Hatvan határsértő próbált áttörni a röszkei közúti átkelőnél kedd hajnalban Magyarországra, a rendőrök megakadályozták őket ebben – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t. Földi László titkosszolgálati szakértőnek tett föl kérdéseket a Présház.

– Földi úr, elmondhatjuk-e, hogy a röszkei migránsátámadással új kategóriába került a migránsválság?

– Ez nem migráns támadás volt, hanem terroristák támadása. Egy tervezett, irányított és kifejezetten az erőszakra építő támadás a magyarországi alkotmányos rend ellen. A helyzet véleményem szerint nem függ össze azzal a kérdéssel, hogy esetleg a migráció formája változik-e.

– „A rendőrök a környéken ellenőrzőpontokat állítottak fel, és minden járművet megállítanak. A tudósító szerint erre azért volt szükség, mert a migránsok a szélrózsa minden irányába szétfutottak” – írja az MTI. Vélhető-e, hogy bizonytalan számú köztörvényes bűnöző okoz beláthatatlan kockázatot a térség családjainak?

– A röszkei eset annak a stratégiának az egyik eleme, mely a jelenlegi magyar politikai establishment ellen folyik. A Röszkén őrjöngő tömeg természetesen nincs tisztában azzal, hogy közvetett résztvevői annak a káoszteremtő folyamatnak, amely társadalmunkat destabilizálni akarja.

– Egy politológus szerint valakik felkészítették a migránsbandát a támadásra. Kik működhetnek a háttérben, és mi a céljuk?

Hírdetés

– Egy idő után a magyar kormány a 22-es csapdájába kerülhet, melyre már most számítanak azok az erők, amelyek egyértelműen politikai váltást szeretnének elérni hazánkban. Ha ugyanis fokozódik a feszültség a határainkon, és folytatódik az áttörési kísérlet, könnyen kialakulhat egy olyan helyzet, hogy a védelem fegyverhasználatra kényszerül.

– Friss hír: magyar katonai kontingens készül koszovói békefenntartásra. Eljöhet-e az idő, amikor a magyar katonákat haza kell rendelni, hogy itthon szolgáljanak az invázorok ellen?

– A csapda egyik eleme az, hogy fegyverhasználat esetében a nemzetközi világban brutálisnak fogják minősíteni a magyar intézkedést, annak minden következményével együtt. Ezzel ellentétben a másik csapdahelyzet éppen az, ha a védelem nem elég szakszerű, és a támadók áttörik a kordont, akkor meg a magyar ellenzék próbálja ezt felhasználni annak bizonyítására, hogy az Orbán-kormány tehetetlen és nem tudja megvédeni az országot. Mindebből az következik, hogy szinte lehetetlen jó választ adni egy eszkalálódott támadás esetén. A háttérből irányítók pontosan erre számítanak.

– A társadalom hogyan készülhet fel az éleződő veszélyre?

– Meggyőződésem, hogy a következő hónapokban a magyar határon sokszor alakul majd ki a röszkeihez hasonló helyzet.

​Jelzés a Délvirékről:

„Földi László véleményét az is alátámasztja, hogy a horgosiak szerint migránsok közé vegyült, magyarul beszélő valakik is vannak, akik tablett segítségével magyaráznak nekik.”

Migránsok a vajdasági Horgos központjában 2020. január 28-án. Hajnalban több mint hatvan határsértő próbált áttörni a Horgos és Röszke közötti közúti átkelőnél. MTI/Molnár Edvárd

​ 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »