Terrorista drónok Európában?

Terrorista drónok Európában?

Az iszlamisták nagyszabású dróntámadást indítottak az oroszok szíriai bázisai ellen. Az oroszok ezt különösebb probléma nélkül lerendezték, de nem is ez az érdekes a hírben. Hanem, hogy miképpen kerül ilyen szintű technológia a „kecskepásztor” terroristák kezébe? És mi van, ha holnap ezt már Európában próbálják ki?

A Szíriában bevetett drónokat persze ne úgy képzeljék el, mint amit a rokon gyerekeknek vettek karácsonyra valamelyik szupermarketben. Ezek „komoly játékok”. Ilyesmit nem árulnak az arab bazárokban sem. Nem úgy van, hogy Ahmed a vízipipa mellé kér egy ilyet, szórakoztatónak.

Ráadásul ezekre ugye rakétákat is szereltek. Nos, ezek sem amolyan „újgenerációs” Molotov-koktélok voltak, amilyeneket egy internetes portál segítségével otthon bárki összebarkácsol…

Emberéletben most nem esett kár. Az oroszok egy ideje fokozottan fel vannak készülve az ilyesmire. A Kedves Olvasó viszont tart egy Panzir-S légvédelmi rendszert a kertjében, vagy az előszobájában?

Sőt, ilyesmi nincs az európai nagyvárosok terei, vásárai vagy éppen sportlétesítményei környékén sem. Tartok tőle, hogy a párizsi vagy brüsszeli rendvédelmező is inkább kapott képzést a migránsok kulturális érzékenységéről, mint a rádióelektronikai hadviselésről.  

Azonban a terrorista, aki ezt kipróbálta Szíriában, minden további nélkül megteheti ezt Európában is. Majd azt mondja a nyugati rendőrnek – ha véletlenül meg meri kérdeni -, hogy az uniós gyerekeknek hozott szuvenírt. Ezzel is bizonyítva szolidaritását a demokratikus intézmények iránt.

Amúgy meg emberi jog is van a világon, tehát az ő szütyőjét csak ne vizsgálgassa senki! Ő áldozat, őt itt befogadni, és nem kérdezgetni kell. Kiskorú tevéi vannak Szíriában!

Hírdetés

Meg tudja ezt akadályozni Európa? A jelen pillanatban nem. Ha a terroristákat tömegesen visszaengedik, akkor ez a technológia is velük jön. Nem fogják elfelejteni attól, hogy tartanak nekik egy kurzust a kés és a villa európai használatáról.

Kérdés persze az is, hogy ezek a drága emberek miképp jutottak ezekhez a drónokhoz. Avagy a megépítésükhöz való tudáshoz. Az amerikai Pentagon illetékese erre azt mondta, hogy nekik ehhez természetesen semmi közük. Ők ilyesmit nem vittek Szíriába, nem osztottak meg hasonlót sem az „ellenzéki felkelőkkel”.

Ez biztosan így is van. Ha ők mondják, csak elhiszem. De egyáltalán, miért érezték azonnal fontosnak, hogy elhatárolódjanak a dologtól?

Fotó: dni24.com

Máté T. Gyula – https://matete.pestisracok.hu/

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »