Terror a budapesti villamosokon

Retteghetnek a fővárosban, a 4-es, 6-os villamos vonalán utazók, miután egyre több az utasok elleni támadás, és nincs, aki megvédje az áldozatokat – írja a Blikk. A villamosokon se biztonsági őrség, se pedig kamerák nincsenek. A Jobbik sürgős intézkedéseket követel a közösségi közlekedési eszközökön utazók biztonságáért.

A Blikk felidézi, hogy legutóbb, április 13-án szó nélkül fejbe rúgott egy 52 éves nőt a 6-os villamoson egy férfi fényes nappal, a reggeli csúcsforgalomban. A nő éppen munkába tartott és az egyik ülésen ülve várta, hogy elinduljon a villamos az Oktogonról a Blaha Lujza tér felé, majd váratlanul valaki megrúgta. Elveszítette az eszméletét, mikor pedig magához tért, körülötte minden véres volt, és nagyon fájt a feje. A kórházban derült ki, hogy három helyen is eltörött az arccsontja.

Hetekig tart, mire felépül. A rendőrség keresi a támadót, de mivel a villamosokon nincs működő kamera, nem nagyon van nyom, amin el lehetne indulni. A Blikk emlékeztet rá, hogy a Combinókat kamerával tervezték, ki is hagyták a helyét, ám a BKV 2006-ban kispórolta. A 7 milliárd forintba került új forgalomirányító rendszert a Futár részeként a BKK több éve megrendelte a villamost gyártó Siemenstől, de máig sem szerelték be – írja a lap.

Hírdetés

A BKK sajtóosztálya a Blikknek válaszolva közölte:

„A prototípus jármű kamerával való felszerelésének hatósági engedélyezése zajlik, a közeljövőben forgalomba állhat az első bekamerázott 4-6-os villamos. A szükséges hatósági engedélyek birtokában a többi Combinót is felszerelik ilyen rögzítőberendezéssel. Az április 13-i esetről nem készült felvétel.”

A budapesti Jobbik hatékony lépéseket vár

„A budapesti Jobbik már a BRFK tavalyi évi beszámolója kapcsán is leszögezte: „az állampolgárok biztonságérzete nem javult a várt mértékben”. E tényt támasztják alá az elmúlt napok hírei is. Késelés történt a 37A villamoson, illetve egy – feltételezhetően – elmebeteg férfi nőket terrorizál a járműveken. Számos panasz érkezett hozzánk kifosztásokról, illetve garázda viselkedésről, de a nem megfelelő higiéniai állapotban utazókról is.

A budapesti Jobbik ezért felszólítja a – nem csekély számú – illetékest, hogy sürgősen tegyenek összehangolt és hatékony lépéseket a közösségi közlekedési eszközökön utazók biztonságának javításáért! Külön felszólítjuk a rendőrséget, hogy a 37A villamoson késelőket, valamint a nőket terrorizáló személyt a lehető legrövidebb időn belül fogja el! Továbbá felkérjük a bíróságot, hogy a közösségi közlekedők – illetve dolgozók – sérelmére elkövetett cselekmények elkövetőire kiszabott büntetéseknél vegye figyelembe a törvénytisztelő társadalom elvárásait.”


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »