Természetesen egy „nembináris” elmebeteg nyerte az Eurovíziót – a zászlóját annyira tiltották, hogy simán mutogathatta

Természetesen egy „nembináris” elmebeteg nyerte az Eurovíziót – a zászlóját annyira tiltották, hogy simán mutogathatta

A Svájcot képviselő 24 éves Nemo nyerte a The Code című dalával az idei, 68. Eurovíziós Dalfesztivál döntőjét a svédországi Malmö Arénában. A "nembináris" előadó a győztesnek járó trófeát még a színpadon összetörte, ahol tarka tollkabátjában és rózsaszín selyemszoknyájában egy nembináris zászlóval ünnepelt.

Nemo taking the non-binary flag on to the stage after it has reportedly been banned in the arena, that’s monarch!#Eurovision #Eurovision2024 pic.twitter.com/B4wIvfh7J1

— ꠹ꪮꪀꪖᦓ ✬ (@cinnamongerru) May 11, 2024

Az Eurovízió-győztes Nemo a finálé után kiemelte, hihetetlenül büszke rá, hogy ő az első "nembináris személy", aki megnyerte a dalversenyt. "Hihetetlenül büszke vagyok, nemcsak magamra, hanem az egész közösségünkre. Mindenkire, aki nembináris, nemileg rugalmas, transznemű, az olyan emberekre, akik nyíltan mernek önmaguk lenni. Több együttérzésre van szükségünk, több empátiára van szükségünk, meg kell hallgatnunk egymást, meg kell próbálnunk megérteni egymást ahelyett, hogy csak beszélnénk egymásról. Remélem, ez a győzelem egy módja annak, hogy sokáig emlékezzünk erre" – fogalmazott a "művész".

Such a beautiful gesture when #BambieThug 🇮🇪 gave their crown to winner #Nemo 🇨🇭#CrownTheWitch @Eurovision #Eurovision2024 pic.twitter.com/FvevY7Cjbr

— Dr Fiona Chambers (@DrFiChambers) May 11, 2024

Nemo elárulta, hogy be kellett csempészniük a "nembináris zászlójukat" az eseményre, miután az eurovíziós szervezők közölték velük, hogy nem használhatják a zászlós felvonuláson vagy a fellépésük során.

@eurovision Oh, oh, oh they broke the…trophy?! 😂 #Eurovision2024 ♬ original sound – Eurovision

Hírdetés

"Be kellett csempésznem a zászlómat, mert az Eurovízió nemet mondott. Ez egyértelműen kettős mérce. Megszegtem a szabályt és összetörtem a trófeát. A trófeát meg lehet ragasztani – és lehet, hogy időnként az Eurovíziónak is szüksége van egy kis javításra" – jelentette ki.

(Mandiner nyomán)

Korábban írtuk:

Az Eurovízió "politikamentes", azért nem zárják ki Izraelt – azt csak Oroszországgal lehetett megtenni

Felbőszítette a népirtókat az Eurovíziós Dalfesztivál elődöntőjén felvillantott palesztin kendő


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »