Természetes vérnyomáscsökkentő módszerek

Természetes vérnyomáscsökkentő módszerek

A magas vérnyomás szinte népbetegségnek számít. A kezelésére szedett gyógyszerek számos lehetséges mellékhatással rendelkeznek, így kevésbé súlyos esetekben érdemes megpróbálkozni természetes vérnyomáscsökkentő módszerekkel is.

A rendszeres, napi 20-30 perces tempós séta akár 15 százalékkal is lejjebb viheti a vérnyomásunkat. A testmozgás segít, hogy a szív hatékonyabban hasznosítsa az oxigént, így nem kell olyan keményen dolgoznia – írja a Házipatika.com.

A lassú, mély lélegzetvételek, illetve a meditációs légzésgyakorlatok nagyon hatékony vérnyomáscsökkentők, de természetesen itt is a rendszerességen van a hangsúly. Naponta 5 perc reggel és 5 perc este már mérhető változást hozhat.

Hírdetés

A káliumban gazdag ételek fogyasztása fontos eleme a vérnyomáscsökkentő életmódnak, illetve diétának. Ilyen például a burgonya, a paradicsom, a narancslé, a banán, a vesebab, a borsó, a sárgadinnye, az aszalt szilva és a mazsola is.

A magas vérnyomáscsökkentéséhez elengedhetetlen, hogy kevesebb sót fogyasszunk. Ez nemcsak azt jelenti, hogy kevésbé sózzuk meg az ételeinket, hanem azt is, hogy kevesebb feldolgozott élelmiszert, felvágottat eszünk. Ezekben ugyanis nagyon sok a nátrium. Bevásárlásnál keressük a kifejezetten sószegény ételeket, főzés közben pedig használjunk több zöldfűszert.

Kutatások szerint a Q10 koenzimet tartalmazó táplálékkiegészítők segítenek csökkenteni a vérnyomást, ez az antioxidáns ugyanis értágító hatású. Ugyanakkor mielőtt kúraszerűen szedni kezdenénk, mindenképpen konzultáljunk kezelőorvosunkkal.

Ha csökkenteni akarjuk a vérnyomásunkat, akkor csökkentenünk kell koffeinbevitelünket is. Igyunk kevesebb kávét, teát, együnk kevesebb csokoládét, illetve mindenből keressük a koffeinmentes termékeket.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »