Térképre rakták a német gazdasági csodát – fél Európát lenyomná

Senkinek sem újdonság az, hogy Németország Európa gazdasági motorja. Ezzel kapcsolatban néhányan talán azt is megjegyzik, hogy az Európai Unióval Németország nyert a legtöbbet.

 

Mindenesetre, a német gazdaság, fogyasztók, technológiai tudás és kutatás fejlesztés adja az Öreg Kontinens szívének lüktetését. És most, hogy minden jel szerint Nagy-Britannia (nem földrajzilag persze, de) távolabb került Európától, Németország első számú hatalomként lépett elő.

 

Az alábbi térkép azt mutatja, hogy mekkora gazdasági erő összpontosul a térképen pirossal jelölt Németországban: bruttó hazai terméke akkora, mint a zölddel jelölt országoké összesen. (Köztük a V4, Ausztria, Szlovénia, Horvátország, Bosznia-Hercegovina, Koszovó, Albánia, Görögország, Macedónia, Görögország, Bulgária, Szerbia, Montenegró, Románia, Moldávia, Ukrajna, Fehéroroszország, a balti államok, Dánia, Írország, Portugália, Izland, Norvégia és Finnország, Andorra, Monaco, Vatikán, Lichtenstein, Ciprus, Málta, San Marino – ez így összesen 36 ország).

 

Hírdetés

A HVG.hu számítása szerint a térkép készítője el is számolta magát, legalább még egy Magyarországot kellene hozzáadni a térképhez, hogy egyensúlyba jöjjön a mérleg.

 

Forrás: reddit.com

 

HVG.hu

Nyitókép: breakingenergie.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »