Terheléses teszt volt a koronavírus-járvány a belügyi államtitkár szerint

Terheléses teszt volt a koronavírus-járvány a belügyi államtitkár szerint

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmiszer-egészségügyi Intézet (OGYÉI) példaértékű, hatalmas munkát végzett a koronavírus-járvány idején – mondta a Miniszterelnökség területfejlesztésért felelős parlamenti államtitkára az intézmény új székházának avatása után tartott konferencián.

Sok millió honfitársunk életét sikerült megmenteni a járványban az oltások beadásával – mondta Latorcai Csaba értékelve az elmúlt két és fél évet.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára köszöntőjében arról beszélt, hogy az intézet életében a koronavírus-járvány egyfajta „terheléses tesztet” jelentett, és a hatóság jól vizsgázott.

Magyarország volt elmondása szerint az egyetlen ország, ahol ötféle vakcina állt rendelkezésre, ezzel négyezer életet mentettek meg, és az oltásoknak volt köszönhető, hogy Magyarország érte el először a 25 és 50 százalékos átoltottságot.

Budapest, 2022. november 7.  Gyógyszerlabor az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) új budapesti székházában az avatóünnepség napján, 2022. november 7-én.  MTI/Máthé Zoltán
Gyógyszerlabor az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) új budapesti székházában az avatóünnepség napján, 2022. november 7-én. MTI/Máthé Zoltán

Hírdetés

Azt is mondta, hogy az elmúlt évek egészségügyi fejlesztéseinek és a járványra adott intézkedéseknek köszönhetően a többlethalálozási adatokat nézve összességében

Magyarország a jobban védekező országok közé tartozik.

Müller Cecília országos tisztifőorvos kiemelte, a koronavírus-járvány új helyzetet teremtett, de bízik abban, hogy az NNK (Nemzeti Népegészségügyi Központ) és az OGYÉI kölcsönösen tanultak egymástól. Mindig hiteles és szakmailag alátámasztott információt kell nyújtani, mert ezek is hozzájárulnak a lakosság egészségi állapotának javulásához és az egészségben eltöltött életévek számának növeléséhez – hangoztatta Müller Cecília.

Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyért felelős államtitkára a konferenciát megelőző székházavatáson azt mondta: az OGYÉI nemcsak egy fontos hivatal, hanem a szakma és az egész társadalom fontos, szemléletformáló eleme is.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »