Terel a német rendőrség a magyar vívók ügyében

A német médiát, valamint a helyi rendőrséget is bírálta az M1-en Horváth József biztonságpolitikai szakértő a Lipcsében járt magyar vívócsapat beszámolója kapcsán. Úgy látja, ha migráns hátterű személyek követnek el köztörvényes bűncselekményeket a német hatóságok és a sajtó is hajlamos azokat eltagadni.

Németországban a helyi sajtó és részben a rendőrség igyekszik terelni a figyelmet, ha migránsok által elkövetett erőszakos cselekményekről jön hír, ez történt a Lipcsében járt magyar vívócsapat beszámolója kapcsán is – utalt rá Horváth József biztonságpolitikai szakértő, a katonai titkosszolgálatok volt főigazgató-helyettese.

Horváth József annak kapcsán nyilatkozott, hogy a Boczkó Gábor, a Magyar Vívó Szövetség megbízott főtitkára kedden arról beszélt, a „kritikus biztonsági helyzet miatt” csak csoportosan és kizárólag nappal közlekedtek Lipcsében, a vívó világbajnokság helyszínén a magyar vívóválogatott tagjai az elmúlt napokban. Boczkó Gábor azt is mondta, hogy a németországi városban rendszeresen volt hangoskodás, tülekedés, látták, hogy valaki egy nagy bozótvágóval hadonászott, de tanúi voltak annak is, amikor egy színes bőrű ember el akart rabolni egy fehér hölgytől egy két-három hónapos csecsemőt.

Hírdetés

Az M1 szerint miután megkeresték a német rendőrséget, az elismerte, hogy volt csecsemőügy, ugyanis egy észak-afrikai pár tagjai vitába keveredtek egymással. A lipcsei rendőrök szerint azonban ebben nincs semmi rendkívüli manapság – mondta közszolgálati csatorna riportere.

A szakértő szerint az incidensek tagadásával, Németország nincs egyedül, ez a tendencia Svédországban is. Például amikor egy külföldi forgatócsoportot inzultáltak bevándorlók Stockholm központjában, a svédeknél azt mondták, nem történt ilyen eset. Hasonló tagadásnak tekinthető az is, amikor a London főpolgármestere, Sadiq Khan  a városban elkövetett terrortámadás után azt nyilatkozta, az ilyen esetekkel együtt kell élni, mert a nagyvárosok sajátja, hogy ott néha terrortámadásokat vannak – mondta Horváth József.

Sadiq Khant korábban az amerikai elnök, Donald Trump is bírálta, azzal vádolta, hogy a londoni polgármester nem vette komolyan a terrorfenyegetettséget. „Legalább hét halott és 48 sebesült egy terrormerényletben, és a londoni főpolgármester azt mondta, hogy nincs okunk a riadalomra” – írta a június elején elkövetett londoni merénylet után Twitter-üzenetében az amerikai elnök Sadiq Khanra utalva.

Az MTI júniusi beszámolója szerint a brit főváros főpolgármestere a lehető leghatározottabban ítélte el, és barbár cselekedeteknek nevezte a manchesteri robbantást egy héttel követő londoni merényletet. A főpolgármester szóvivője közleményben tudatta, hogy Sadiq Khannak jobb dolga is van, mint Donald Trump rosszul tájékozott Twitter-üzenetére válaszolni, amely szándékosan emelte ki a szövegkörnyezetből a londoniakhoz intézett felszólítást, hogy ne essenek rémületbe.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »