Tényleges életfogytiglant kértek a battonyai cigány szörnyetegre

Tényleges életfogytiglani büntetés kiszabását kérte az ügyész a Szegedi Ítélőtáblán tartott szerdai másodfokú tárgyaláson arra a cigányra, aki az elsőfokú ítélet szerint két társával Battonyán halálra kínzott egy fiatal magyar lányt.

Az elsőfokú ítélet szerint az elsőrendű vádlott 40, a másodrendű vádlott 32, felesége 35 év után hagyhatja el legkorábban a fegyházat.

Lőrinczy György fellebbviteli ügyész perbeszédében úgy fogalmazott: a vádlottak éveken át emberileg felfoghatatlan kegyetlenséggel kínozták a sértettet, "módszereik a koncentrációs táborokat idézték". Szerinte az elsőrendű vádlott társadalomtól történő végleges elszigetelésére lenne szükség.

Perbeszédében az elsőrendű vádlott kirendelt védője azt kérte a bíróságtól, hogy jelentősen csökkentse a védencére kiszabott büntetést.

A másodrendű vádlott védője részben felmentést, részben enyhítést kért, arra hivatkozva, hogy a lány halálát az elsőrendű vádlott okozta. A harmadrendű vádlott védője az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezését kérte.

Az utolsó szó jogán a vádlottak a történtekben betöltött szerepüket igyekeztek kisebbíteni.

Az elsőfokú ítélet szerint a vádlottakkal egy battonyai házban lakó lány bántalmazása 2007 végén kezdődött, 2010-ben pedig egyre gyakoribbá vált: elektromos árammal, forrasztó pákával, égő cigarettával kínozták, különböző eszközökkel ütlegelték, eltörték a karját, bordáit, és veséi is megsérültek. A lány végül belehalt sérüléseibe. Holttestét az udvaron ásott gödörben temették el, földi maradványait 2011 októberében találták meg.

Hírdetés

Az ügyben a Szegedi Ítélőtábla hétfőn hirdet határozatot.

(MTI nyomán)

Korábban írtuk:

Céltalanul gyötörték áldozatukat a battonyai szadista cigányállatok – a fiatal lány szörnyű kínhalált halt

"Életfogytiglanra", azaz harmincegynéhány évre ítélték a szadista battonyai cigányokat

Feljelentette a rendőröket a világ egyik legszadistább cigánya, amiért állítólag úgy bántak vele, ahogy megérdemli

Megtalálták a battonyai szadista gyilkosok "szerszámait"

Hónapokon át kínozták a fiatal lányt a szadisták – profilképpel, adatlappal frissítve


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »