Tényleg van paradicsom – Stefan Oster gondolatai a szexuális visszaélések áldozatainak imanapján

November 21-én, a szexuális visszaélések áldozatainak imanapján Stefan Oster passaui püspök arról beszélt, hogy az Egyháznak alapvetően azt kell hirdetnie: valóban létezik a paradicsom, s mindannyiunknak ott a helyünk, mert Isten gyermekei vagyunk.

Normális esetben a gyermekkorban valamiképpen a paradicsom megtapasztalása ragyog fel, a visszaélések ellenben pusztító jelenséggel szembesítik a gyerekeket, valami olyannal, ami rájuk települ és kikezdi őket.

A keresztény hitnek alapvetően arról kell szólnia, hogy a világ legbelül és lényegileg jó, szép és igaz, s az Egyháznak alapvetően ezt kellene kiáltania: „Gyerünk, lépjünk be az ép és éltető kapcsolatok világába!” Ezért esik sokkal nagyobb súllyal a latban más társadalmi intézményekhez képest, ha az Egyházban történnek szörnyűségek. „Ezért annyira démoni nálunk a visszaélés. Gyakorlatilag szétzilálja az emberi szívet, szétroncsolja annak lehetőségét, hogy az ember hinni tudjon a sértetlen és egészséges világban, hinni tudjon egészséges és megbízható kapcsolatokban, s abban, hogy önmagához is egészségesen tud viszonyulni” – fogalmazott Stefan Oster.

Hírdetés

„Érthető, ha az áldozatok elfordulnak az Egyháztól” – folytatta a püspök. „Sőt, közülük sokan legszívesebben elpusztítanák az Egyházat, mert már csak pénz- és hatalomszomjas hazugságvárnak látják. Ezért kész csoda, ha olyan jó tapasztalatokat szereznek hívő emberekkel és papokkal kapcsolatban, hogy hosszú évek elteltével visszatalálnak az Egyházhoz.

Forrás és fotó: Vigilia Szerkesztőség Facebook-oldala

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »