Tényleg nem tud akkora szart írni a Habony Művek, amit az MTI nem vesz át

Történt egy szép, napsütéses kora tavaszi szerda délelőttön, hogy az MTI bepattant az időgépbe, visszarepült  1952-be.

Az Origo igen nagyot megy ma, címlapjukon három címlapos anyagban is ekézik az ellenzéket. Juhász Péterről megtudhatjuk, hogy a bíróság szerint Portiknak dolgozott, a Momentum alelnökéről, hogy dúsgazdag, és 12 milliót „tüntettet el”, a Jobbikról meg azt, hogy „együttműködik” Simicska Lajossal. Utóbbit hét „bizonyítékkal” is bombabiztosan alátámasztják. 

Ez amúgy önmagában nem lenne sajtótörténeti esemény, hiszen csupán két, szokványosnak mondható jelenséggel találkozhatunk: A kormánypárti sajtó cseszteti az ellenzéket, a Habony-művek meg veszélyes médiahulladékot állít elő.

Az áttörést az jelenti, hogy a Jobbik és Simicska rejtélyes összeesküvésének leleplezését

közölte az Magyar Távirati Iroda  is.

Sőt, még

angolra is lefordították,

ami csak a nap legfontosabb eseményeinek kijáró privilégium. Amelyek ugye, azért hírek, mert arról szólnak, ami megtörtént. Nem arról, amit 

amit egy nevét – amúgy példás önkritikával – nem vállaló tartalomipari segédmunkás

hónapokkal-évekkel ezelőtti történetekből összeollóz

Hogy ebből az összes magyar szerkesztőségbe eljuttatott, angolul világgá kürtölt MTI anyag legyen – az azért tényleg valami egészen új minőség. Illetve egészen régi. Mondjuk úgy

Hírdetés

hatvanöt éves.

Azokból a vidám, felhőtlen időkből, amikor a Szabad Nép vezércikke minden magára valamit adó szerelőcsarnokban, traktorállomáson és irodában ki volt függesztve. Igaz, az elvtársak jóval alaposabbak voltak: nem bízták rá az öntudatos dolgozókra, hogy elolvassák – felolvasták nekik a méltán népszerű, harminc percnyi szolid reggeli szendergést lehetővé tevő Szabad Nép félórák keretében. 

Az MTI-s „híren” amúgy kilométerre bűzlik a jobb sorsra érdemes szerző izzadságszaga, aki azzal próbálta megőrizni szakmai önérzetének utolsó morzsácskáit, hogy az Origo-s gigaleleplezés legabszurdabb kreténségeit. idézőjelbe tette – így aztán

az anyag nagyjából fele citátum lett.

Ha belegondolok, milyen szar érzés lehet ilyen hitvány melót végezni a közmédia szellemi munkatáborában, jobban megesik a szívem a szerencsétlen szerzőn, mint a tojásait sirató kínai fekete hattyúkon. Jó humanistaként kötelességemnek érzem, hogy szolidaritási akciót hirdessek az MTVA-Gulag foglyaival!

Ne kelljen többé ócska propagandaanyagokat szemlézniük és fordítaniuk! Gondoskodjunk mi magunk róla, hogy minden ismerősünkhöz, kollégánkhoz eljusson a napi kormányevangélium!

Ripost-, Lokál-, 888-, és Origo-félórát minden magyar munkahelyre!

Akkor talán az is elfér majd az MTI-n, hogy

 – 25 milliárdot bukunk Mészáros Lőrinc autópályaépítésén,

 – hogy gyermekvédelmi jogszabályokat módosítgatnak Andy Vajna rendelésére,

 – hogy az ügyészség elszabotálja a nyomozást Farkas Flóriánék milliárdos korrupciós botrányának ügyében

 – hogy az MNB alapítványainak kecskeméti campusát Mészáros Lőrinc haverja építi fel 12 milliárdért. 

 – vagy, hogy költségvetési csalás miatt nyomoznak Simonka György fideszes parlamenti képviselő ellen

Ha kell, én szívesen lefordítom angolra is. Grátiszba, hadd maradjon meg a többi 80 milliárd az igazán fontos dolgokra. 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »