Tényleg nagy változások előtt állunk: Befellegzett a NAKA-nak

Tényleg nagy változások előtt állunk: Befellegzett a NAKA-nak

Ľubomír Solák országos rendőrfőkapitány a rendőrség hivatalos havilapjának, a Polícia-nak nyilatkozva megerősítette, hogy a Nemzeti Bűnügyi Ügynökséget (NAKA) feladatait szeptember 1-jétől a Szervezettbűnözés Elleni Harc Hivatala (ÚBOK), a Nemzeti Drogellenes Egység és a Terrorellenes Központ látja majd el.

A ÚBOK része lesz egy bűnellenes, korrupcióellenes egység, a pénzügyi rendőrség, egy pénzügyi elemző egység, és egy vezetéstámogató egység.

„Ezek a részlegek fogják kivizsgálni a legsúlyosabb, összetett nyomozati eljárást igénylő bűncselekményeket. A legsúlyosabb bűntetteket fogják leleplezni és kinyomozni, mint amilyen a korrupció, amellyel szembeni harc továbbra is a rendőrség egyik prioritását képezi”

fogalmazott Solák.

Hírdetés

Állítása szerint az európai ügyészség alá tartozó ügyeken dolgozó nyomozók száma nem fog változni. A megyei és járási részlegek átszervezése mintegy 100 NAKA-s rendőrt érint majd.

Solák szerint a fenti változtatások célja a hatékonyság, az oka pedig a rendőrök elégtelen száma.

A nagyléptékű átszervezés első lépése egy új helyettes rendőrfőnöki poszt létrehozása volt Közrendért és Rendőrség Közbiztonságért Felelős Helyettes Országos Rendőrfőkapitánya néven. A posztot Rastislav Polakovič tölti be.

Körkép.sk, Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »