Tényleg nagy bajban lehetnek, ha már belénk akarnak kapaszkodni

Tényleg nagy bajban lehetnek, ha már belénk akarnak kapaszkodni

A szocialisták korábbi miniszterelnöke, Medgyessy Péter szerint nem lehet finnyáskodni: az MSZP-nek a DK-val és a Jobbikkal is össze kell fognia a 2018-as választásokon. Az MSZP és a Jobbik is tagadta, hogy lenne bármilyen közeledés a két párt között, pedig nem ez az első eset, hogy ennek lehetősége felmerül.

Az MSZP-nek, a DK-nak és a Jobbiknak is csak akkor lehet esélye a 2018-as választásokon, ha összefognak – erről beszélt Medgyessy Péter szerdán az ATV Magánbeszélgetés című műsorában. A szocialisták volt miniszterelnöke azt mondta: ha ezt a három párt nem veszi tudomásul, akkor el kell számolniuk a választók felé. Szerinte ebben a helyzetben semelyik félnek sem szabad – mint fogalmazott – finnyáskodni.

Ha nem lesz összefogás, tudomásul kell venni, hogy 2018-ban is ez a kormány marad. Ez esetben mindenki magára vessen. Mondják a népnek azt, hogy sajnáljuk, nekünk más a prioritásunk, meg akarjuk őrizni a saját kis egzisztenciánkat a parlamentben – vagy finnyásak vagyunk, mert nem akarunk összefogni.

Egy sajátjai által megpuccsolt, bukott miniszterelnök, aki szökő évente egyszer szeretné, hogyha odafigyelnének rá, és próbál valami olyasmit mondani, ami még érdeklődést válthat ki az irányába – jelentette ki Szávay István, a Jobbik országgyűlési képviselője. Pártja és az MSZP esetleges összefogásáról annyit mondott: szerinte a baloldal kétségbeesett.

Maga a kijelentés annak a nyílt beismerése, hogy a baloldal nem képes és talán már nem is akar választást nyerni, tényleg nagy bajban lehetnek, ha már belénk akarnak kapaszkodni – tette hozzá a politikus.

Hírdetés

A híradó kérdésére az MSZP-s Korózs Lajos is azt mondta: ő személy szerint kizártnak tartja, hogy pártja összefogjon a Jobbikkal. Legutóbb a szentendrei időközi választás kapcsán merült fel az együttműködés a Jobbik és az MSZP között, mikor is mindkét párt jelöltje visszalépett egy független jelölt javára. A Jobbik alelnöke az M1-nek akkor azt mondta: a visszalépés a helyi tagság döntése volt.

A Jobbik szentendrei képviselője ugyanakkor elismerte: bár ők kezdetben ellenezték a döntést, az országos vezetés végül meggyőzte őket, hogy az MSZP-hez hasonlóan ne induljanak, novemberben pedig a kötelező betelepítés megakadályozásáról szóló alaptörvény módosításon a Jobbikosok – ugyanúgy ahogy az MSZP-sek – nem nyomtak gombot.

Elemzők akkor arról beszéltek: a Jobbik azzal, hogy hátat fordított egy nemzeti ügynek éppen a baloldallal került egy térfélre és előfordulhat, hogy a háttérben formálódik egy új Vona Gábor imázs, amelynek a lényege, hogy a pártelnököt rokonszenvessé tegyék a balliberális szimpatizánsoknak is.

forrás: M1 Híradó / hirado.hu

The post Tényleg nagy bajban lehetnek, ha már belénk akarnak kapaszkodni appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »