Tényleg megmozdul az egész ország?! A roma jogvédő is a Jobbikért szólalt fel

Tényleg megmozdul az egész ország?! A roma jogvédő is a Jobbikért szólalt fel

Mint ismert, a korábbi fideszes országgyűlési képviselő, Domokos László által vezetett Állami Számvevőszék (ÁSZ) 4 hónappal a választások előtt – minden jogalap nélkül – több mint 660 millió forintos bírsággal sújtotta a Jobbikot.

A döntés egybecsengett a fideszes szándékkal, politikailag nem sikerült megroppantani a legerősebb ellenzéki pártot, ezért a pénzüket kell elvenni.

Hírdetés

A roma felzárkóztatást támogató, a romákat jogsegéllyel, oktatással és foglalkoztatással segítő szervezet azonban elítéli ezt a büntetést. Szerintük elfogadhatatlan lenne, ha egy ellenzéki pártot megszüntetnének a választás előtt.

Mint magyar állampolgár nem szeretném azt, hogy ez a 800 ezer embernek a jogsérelme akképpen állna be, ha a Jobbik mint párt, megszűnne. A másik dolog az, hogy a rendezvényünk elején mi ezt közöltük, hogy mi még nem vagyunk elkötelezve egyik párt felé se. Szeretnénk együttműködést, szeretnénk, ha a mi 84 ezer regisztrált emberünk egy olyan párt mellé tudna majd beállni a jövőben, aki igenis a roma integrációt, a romák felemelkedését szívügyén és első helyén a programjaiban ezt viseli. De egyelőre még nincsen együttműködésünk egyik párttal sem. De visszatérve a kérdésre, nem szeretnénk azt, én jelen esetben nem szeretném azt, magánemberként, vagy joghallgatóként, hogy annak a 800 ezer embernek, aki a Jobbiknak a törzsszavazója, nem lenne hova szavaznia a 2018-as választásokon

– nyilatkozta a HírTV-nek Rafael Balázs.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »