„Tényleg ez a legfontosabb probléma ma Magyarországon?”

„Tényleg ez a legfontosabb probléma ma Magyarországon?”

Munkába állt a pálya állagának megóvását szolgáló fűszolárrendszer az MTK stadionjában. Azt egyelőre nem tudni, hogy a fenntartás mennyibe kerül, maga a berendezés 74 és fél millió forint volt. Deutsch Tamás klubelnök szerint a sportlétesítmények eszközfejlesztése a gyarapodás jele, az MSZP szerint inkább a rászoruló családoknak kellene ez a pénz.

Fűtik a gyepet az MTK októberben átadott, hatmilliárd forintos stadionjában – a berendezés 74 és fél millió forintba került, arra szolgál hogy télen is alkalmas legyen játékra a gyep. A szocialisták szerint jobb helye is lehetne a pénznek – amelyet ők inkább a rászoruló magyar családokra költenének.

Hírdetés

„Miért fontosabb a stadionok gyepének fűtése, mint a magyar családoknak az otthon melegének a biztosítása? A Fidesz-kormány olyan kormány, amelynek többet ér a futballpályák gyepének fűtése, mint maguk a magyar emberek. Meg kell kérdezni: tényleg ez a legfontosabb probléma ma Magyarországon, hogy a stadionokban fűtjük a gyepet vagy sem? Ha megkérdezzük az embereket, ők tudják a választ, és azt mondják, hogy nem. És ez nagyon nincs rendben” – fogalmazott szerdai sajtótájékoztatóján Bangóné Borbély Ildikó szocialista országgyűlési képviselő.

A gyarapodó polgári Magyarország része, hogy a stadionokban is korszerű eszközök legyenek, mondja az MTK fideszes elnöke. Deutsch Tamás az összegek firtatását demagógiának tartja. „Mind a közélet szereplői részéről, mind pedig az újságírók részéről szerintem az egyébként már rendkívül alacsony szintű demagógiacunamiban is azért ez egy izgalmas, új hullám, amely azt a butaságot próbálja elmondani, hogy probléma lenne az, hogy egy normális, modern, korszerű, új sportlétesítményben normális, modern, korszerű eszközök vannak. Én szeretném azt mondani, hogy Magyarországon, hála az égnek elmúltak a tanácsköztársaság évei, nincs hadikommunizmus, nincs tehát arra szükség, hogy a lóversenypályát, a labdarúgó-stadionok gyepét fölszántsák és ott répát és karalábét vessenek, hanem békés, polgári, gyarapodó hétköznapokat él megy Magyarország” – fogalmazott Deutsch Tamás.

A klubelnök a fűszolárrendszerről egyébként azt nem tudta megmondani, hogy mennyibe kerül majd a fenntartása, ugyanis csak néhány napja helyezték működésbe.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »