„Tény, hogy Orbán Viktor Putyin bábja”

Egyre nagyobb veszély az Európai Unióra, hogy a magyar kormány orosz érdekeket képvisel. Ez egy ukrán elemzés végkövetkeztetése, egy írországi cikk pedig oda jut, hogy ha az EU szeretnék, hogy komolyan vegyék, akkor muszáj példásan megbüntetnie a magyar kormányt.

Az idegenellenesség az egész világon terjed, és az egyik hangosbeszélő a magyar miniszterelnöknél van – írja a Fair Observer amerikai lap. Megállapítják, hogy az orbáni populizmus lényege, elhitetni a választókkal, hogy ők és a családjuk veszélyben vannak, mert jönnek a migránsok, jön Soros, jönnek a liberálisok. A kormány elhitette, hogy ettől a képzel ellenségtől megvédik az országot, de közben nincs idejük mondjuk oktatással, vagy egészségüggyel foglalkozni. A félelem alapján összekovácsolt rajongótábor magától irtja a másként gondolkodókat, ahogy Amerikában Trump hívei.

 

Hírdetés

Az Európai Unió csak akkor komolyan vehető, ha nem vizet prédikál és bort iszik, tehát a saját határain belül is betartatja a máshol elvárt demokratikus és emberi jogi normákat – írja az Irish Times. A lap szerint ezért elkerülhetetlen az EU-ellenes, szélsőjobboldali magyar kormány uniós megbüntetése, még akkor is, ha ezzel a folyton brüsszelező magyar kormánynak muníciót adnak.

 

Az egész EU-ra egyre nagyobb veszély a magyar kormány orosz-pártisága és az a tény, hogy Orbán Viktor Putyin bábja. Az ukrán hírügynökségen közölt elemzés szerint az oroszok érdeke, hogy az ukrán és magyar kormányt minél jobban szembefordítsák. A magyarok például az ukrán nyelvtörvényre hivatkozva akadályozzák Ukrajna és a NATO közeledését, az orosz érdeknek megfelelően.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »