Templomos rendek a szabadkőművességben

Templomos rendek a szabadkőművességben

A titok…

A szabadkőművesség világszerte több millió taggal rendelkező ún. titkos társaság, amely az erkölcsi értékek, valamint a szellem szabadságának egyetemességét vallja és a felvilágosodás eszméjét követve tevékenykedik.

A tagok rituális beavatási szertartás keretén belül ismerhetik meg a szabadkőművesség kőművesmesterséghez kapcsolódó szimbólumainak mélyebb jelentését.

Részlet az ELŐSZÓ-ból:

Figyelembe véve azt a tényt, hogy a mai formájában ismert és gyakorolt emblematikus szabadkőművesség egy operatív céhből fejlődött ki bizonyos londoni páholyok keblében (melyek 1717 előtt a céh múltjából merítették a címeiket, és ismerték a régi elveiket), meglehetősen valószínűtlennek tűnhet, hogy negyven évvel a nagypáholy megalapítása után lovagi rendek alakuljanak a mesterség égisze alatt, melyek egyes esetekben a keresztény lovagrendek régi intézményeiből merítik a címeiket.

Azonban mégis ez történt, mégpedig átütő sikerrel; 1754-től a Nagy Francia Forradalom küszöbéig a létszámuk rohamosan nőtt – onnantól pedig új megnevezéseket alkottak, miután a régi címeket már kimerítették…

Hírdetés

*
A „Templomos Rendek a Szabadkőművességben” című, Arthur Edward Waite eme tanulmánya bemutatja a Templomos Rendek és a szabadkőművesség közötti kapcsolatot, valamint a Memphis-Mizraim ősi okkult-hermetikus beavatási rítusát…
*

 

 

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »