Téma a VASÁRNAPBAN: Családi csomag a családok kárára

Téma a VASÁRNAPBAN: Családi csomag a családok kárára

Az országos orrturkálás és a Szputnyik vakcina megvásárlása után Igor Matovič harmadik „zseniális” ötlete is teret nyert, a parlament megszavazta az inflációellenes törvénycsomagot.

Értelmi szerzője inkább családtámogató csomagnak nevezi, bár egyáltalán nem fog segíteni minden családon, a leginkább rászorulókon pedig a legkevésbé. De legalább jó sokba kerül az államnak, vagyis mindannyiunknak. A pénzügyminiszter törvényjavaslatát rohamtempóban, véleményezési eljárás nélkül fogadta el a parlament, az indoklás szerint azért, hogy minél hamarabb segíthessen a rászorulóknak. Az eredmény az lett, hogy senki sem sejti, miből fogja a kormány a szükséges 1,2 milliárd eurót előteremteni. Szó volt ugyan a nagyvállalatok, mint a Slovnaft megadóztatásáról, de mostanáig erről sem tudunk többet, mint hogy bizonytalan, mint a kutya vacsorája.

Hírdetés

 

Mi a koncepció legnagyobb hiányossága? Honnan venné el az összköltség felét a kormány? Mivel nem törődik senki? Mi a második komoly probléma? Mi az elképzelés a szakkörökkel kapcsolatban? Eddig mennyivel támogatta az állam tanévenként egy-egy diák szakköri foglalkozásait? Kiknek a támogatását kérte Matovič az inflációellenes/családtámogatási törvénycsomag elfogadásához?

Vrabec Mária írása elolvasható a már megvásárolható Vasárnapban!


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »