Teltház, állótaps fogadta a magyarok részéről Peter Pellegrini államfőjelöltet Királyhelmecen – Képek, videó

Teltház, állótaps fogadta a magyarok részéről Peter Pellegrini államfőjelöltet Királyhelmecen – Képek, videó

Nyitókép: slovenskodnes.sk

Szívélyes, baráti fogadtatás várta ma Peter Pellegrinit a Magyar Szövetség meghívására Királyhelmecen. Az államfőjelölt lakossági fórumának főszervezői Gyimesi György, a Magyar Szövetség alelnöke és Pandy Péter, a párt Országos Tanácásnak elnöke voltak.

A szervezésben Pataky Károly polgármester, Juhász és Želinsky megyei képviselők, illetve Pál Attila, az Országos Elnökség tagja is részt vettek. A kelet-szlovákiában élő magyarok a jelek szerint rendesen berobbantották Pellegrini kampányát az államfőválasztás második fordulója előtt.

A Magyar Szövetség politikusai közül Gyimesi György volt az első, aki nyíltan kiállt a második fordulót illetően Pellegrini mellett. Gyimesi beszédet is mondott a szerdai rendezvényen, mely alább megtekinthető.

Ugyanúgy szólt a teltházas résztvevőkhöz és a parlament elnökéhez Pandy Péter, a Magyar Szövetség második embere is, majd Pellegrini üdvözölte a megjelenteket.

Forró Krisztián pártelnök, köztársaságielnök-jelölt ma közös sajtótájékoztatójukon szintén támogatásáról biztosította Peter Pellegrinit az április 6-i államfőválasztáson, így lényegében már szinte a teljes pártvezetés Pellegrini mellett kampányol.

Hírdetés

A házelnök és államfőjelölt meghatódva köszönte meg a szívélyes fogadtatást saját közösségi oldalán.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »