Telt ház és állótaps a Komáromi Kamarazenekar hangversenyén

Telt ház és állótaps a Komáromi Kamarazenekar hangversenyén

„…csak legyen, aki vezet!” (Kodály Zoltán)

Általában két oknál fogva szoktam tollat fogni: ha nagy bosszúság vagy nagy öröm ér. Jelen írás azért született, mert mint Petőfink írta: „…nagy az én szívemnek ő gyönyörűsége.” Hiszen zenekarunk, a Pro Urbe-díjas Komáromi Kamarazenekar 2021. július 24-i dátummal újfent hangversenyére invitálta a nemesebb élőzenét is igénylőket.

Hogy városunkban szép számmal vannak a nemesebb – a klasszikus zenét igénylők, az most is bebizonyosodott. Annak ellenére, hogy nyár van, a hangverseny kezdetére az evangélikus templom megtelt érdeklődőkkel. Igaz, csábító műsorral állt ki a jócskán megfiatalított együttes. Hűen ahhoz, amit meghirdettek: „Vivalditól napjainkig” válogattak a művek gazdag tárházából.

A hangverseny műsorát Ervin Romano Fulmek – végzettségét tekintve zeneszerző és karmester –, jelenleg a helyi művészeti alapiskola tanára, a zenekar művészeti vezetője és karmestere állította össze. A kritika nem a tudósító feladata, ellenben hadd álljon itt az, ami a hangverseny kapcsán felettébb nagy örömmel tölti el a tudósítót:

Hírdetés

Úgy tűnik, Komárom azon szerencsés kisvárosok egyike, amelynek gazdag zenei élet jutott, hiszen Egressynél kezdve Lehár Ferenccel folytatva, a zenekari muzsikának mindig voltak lelkes fáklyavivői – Krizsán József, Schmidt Viktor, Dobi Géza, Tarics János – majd az ő nyomdokaikba lépők: Török Ferenc, Szabó Ferenc, Bolyki Zoltán, Medveczky Szabolcs. Most pedig a komáromi gyökerekkel rendelkező művészeti vezető Fulmek, aki nagyra becsüli az elődök tevékenységét, és mint mondta: „Szereti Komáromot!”

Befejezésül egy üzenet, ajánlás a különféle díjakat adományozók felé: a Komáromi Kamarazenekar Polgári Társulásban hosszú éveken át végzett fáradhatatlan szervezőmunkájáért Rudolf Harmatot megilletné a Pro Urbe Komárom díj.

Vivat Komáromi Kamarazenekar! Vivat Komárom!

(Stirber Lajos, a zenekar alapító tagjainak egyike)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »