Teljesült Tompos Kátya egyik utolsó kívánsága, amely nemes célt szolgál

Teljesült Tompos Kátya egyik utolsó kívánsága, amely nemes célt szolgál

A Jászai Mari-díjas színésznő szerette volna megosztani a felé megnyilvánuló szeretetet és összefogást más, hozzá hasonlóan súlyos betegséggel küzdőkkel, szerettei és barátai pedig teljesítették kérését.

Rögtön aktivizálta magát a hazai művészszcéna és szinte az egész ország megmozdult amikor kiderült, hogy Tompos Kátya súlyos betegséggel küzd. A Jászai Mari-díjas színésznőnél a rák egy olyan súlyos és ritka válfaját diagnosztizálták, amelyen csak egy rendkívül költséges kezelés segíthetett volna. Néhány nap alatt hatalmas összefogás jött össze a művésznő gyógyulásáért, melynek érdekében gálaestet is szerveztek. A kezeléshez szükséges pénz ugyan összegyűlt, Tompos Kátya azonban sajnos május 31-én, 41 évesen elhunyt.

A színésznő betölthetetlen űrt hagyott maga után a hazai művésztársadalomban, az összegyűjtött pénzt azonban értékes, felemelő célra fordították családtagjai és közeli barátai, akik létrehoztak egy alapítványt, amely Tompos Kátya emlékét fogja őrizni – írja a Bors.

„Kátya szerette volna megosztani a feléje megnyilvánuló, minden képzeletet felülmúló szeretetet és összefogást más, hozzá hasonlóan súlyos betegséggel küzdőkkel.

Hírdetés

Az alapítvány létrehozásakor ezért úgy döntöttünk, hogy az alapítvány elsődleges célkitűzése Kátya jótékonysági álmainak megvalósítása legyen. Emellett fájó szívvel, de fontos feladatunkként tesszük hozzá Kátya emlékének ápolását is” – közölte a Facebookon az alapítvány kuratóriuma.

Ugyan Tompos Kátyán már nem segíthetett a Fábián Juli Alapítvány által összegyűjtött pénz, ennek ellenére a Junior Prima-díjas színésznő erről is rendelkezett szóban, és szerette volna, ha az összeget a hasonló betegséggel küzdő zenész- és színésztársai kezelésére fordítanák. Ennek megvalósítása nem volt egyszerű feladat, hiszen a felajánlott összegről hivatalosan sajnos nem rendelkezhetett, ennek ellenére mostantól a róla elnevezett alapítvány segítségével megvalósulhat a kívánsága.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »