Teljesen új járművekkel tisztítják majd a téli utakat Nagyszombat megyében

Teljesen új járművekkel tisztítják majd a téli utakat Nagyszombat megyében

A hétvégi havazás még elkerülte a megye déli részét, de az önkormányzat felkészült a téli időjárásra. 11 millió euróból fejlesztették az elmúlt időszakban a megyei útkarbantartók járműparkját.

34 új útsózó autó, 20 multifunkciós jármű és egyéb felszerelés is segíti majd az útkarbantartók munkáját. 1 600 kilométernyi másodrendű útról és összekötő útról kell gondoskodni a megyei vállalat alkalmazottainak, a Szlovák Útkezelő Vállalattal kötött megállapodás értelmében pedig néhány Nagyszombat, valamint Pozsony megyei elsőrendű útszakaszról is ők takarítják el a havat. Hagyományosan november végén kezdődik, és az időjárástól függően márciusig tart a téli szezon az utakon. Dalibor Trebichalský a megyei útkarbantartó-vállalat igazgatója megjegyezte, hogy több mint 4 500 tonna sót és közel 6 500 tonna kavicsot, mintegy 2000 tonna kevert szóróanyagot és 66 ezer liter sóoldatot raktároztak be a következő hónapokra.

Hírdetés

Az igazgató szerint a 11 millió euróból modernizált gépparknak köszönhetően hatékonyabb és környezetvédelmi, valamint költségvetési szempontból is hatásosabb lesz a téli karbantartás. Tavaly télen több bevetés mellett egymillió euróval csökkentették a vállalat kiadásait, Trebichalský abban bízik, hogy ezt idén is folytatni tudják.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »