Teljesen összezavarodott a Momentum

Teljesen összezavarodott a Momentum

„Nem félünk!” – skandálta Fekete-Győr a Hősök terén. Aztán egy nappal később kiderült, hogy mégis csak nyúlból van az a szív. Vagy egészen mástól félnek?

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke „gyújtóhangú” beszédet mondott május elsején. Fekete-Győr ugyanott – a Hősök terén – mondott beszédet, mint 1989-ban Nagy Imre újratemetésén Orbán Viktor. Az apró különbség csak annyi, hogy Fekete-Győrnek nem kellett szembenéznie sem az akkor még az ország területén állomásozó oroszokkal, sem a karhatalom embereivel. Kicsit könnyebb azért így szidni mind a kormányt, mind az oroszokat. Fekete-Győr meg is mutatta milyen bátor és elmondta, hogy ők bizony senkitől sem félnek:

„Orbán Viktor putyini mintára a félelem rendszerét építi. De mi nem hagyjuk, hogy sikerrel járjon! Lebontjuk ezt a rendszert és beindítjuk Magyarországot! Nem félünk tőlük, és ezt meg is mutatjuk nekik!”

Ezek után Fekete-Győr bement az ATV stúdiójába, hogy ott is megmutassa milyen bátor. És kicsit összezavarodott bátorságában:

Mészáros Antónia: Tehát már egy csomó olyan ismert, akár közismert szakértővel dolgoznak együtt, akikből akár egy kormány is kiállítható, de ők egyelőre nem vállalják a nyilvánosságot?

Fekete-Győr András: Sokan nem szeretnék talán a nyilvánosságot, mert oktatási intézményben dolgoznak, vagy olyan cég élén, ami mondjuk az ügyfélkapcsolatát tekintve nem szeretne rossz helyzetbe…

Hírdetés

Mészáros Antónia: Tehát félnek.

Fekete-Győr András: Sokan félnek. Természetesen azért velük konzultálunk arról, meg beszélgetünk arról, hogy akkor legyen majd egy olyan pillanat, amikor így együtt ki tudunk állni. És ez el is fog jönni.

Mészáros Antónia: Na de ön tegnap éppen arra fűzte föl az egész beszédét, hogy önök nem félnek.

Most akkor hogy is van ez? Tehát akkor most nem félnek, mert nagyon bátrak, vagy azért egy kicsit mégis csak rezegnek a pipaszár lábak?

Vagy lehet, hogy valami egészen másról van szó? Esetleg a végén még kiderül, hogy a Momentum mindent elsöprő kormányprogramját ugyanaz a liberális SZDSZ-es értelmiség írja, amelyik ezerszer levitézlett?

Lehet, hogy valójában ettől félnek?


Forrás:spiler.blog.hu
Tovább a cikkre »